X

На озброєнні армії США може з’явитися електрична вантажівка

Армія США має намір поставити на своє озброєння електротранспорт. Одним із електрокарів, який привернув увагу військових, став тактичний пікап Canoo. Це не базова версія, а модернізована. Вона адаптована спеціально для потреб американських солдатів.

Стартап виготовив прототип моделі з індексом LTV та проводить її тестування. Електропікап отримав одинарну кабіну, в якій може розміститися двоє людей, збільшений дорожній просвіт, колеса більшого діаметру, взуті в 32-дюймові всюдихідні шини, та посилений передній бампер.

Спеціальний борт на вантажній платформі дозволяє перетворювати пікап на невелику вантажівку. Також варто відзначити появу відсіку для зберігання інструментів. Він знаходиться під вантажною платформою водія. Виробник зазначив, що окрім зовнішніх змін пікапу посилили конструкцію, щоб на ньому можна було перевозити вантажі та встановлювати намет.

Читайте також:
Walmart почав експлуатувати електричні фургони Canoo LDV

Силова установка тактичному Canoo дісталася також покращена. Два електромотори сумарно видають до 600 к.с., що майже на 100 сил більше, ніж у стандартного пікапа. Запас ходу поки що не розкривається. Якщо армію США влаштує цей електрокар, виробник має намір відразу ж почати його складання.