X

Наочно: чому не можна буксирувати машину з автоматичною КПП

Такой вариант буксировки обойдется владельцу в половину стоимости автомобиля

Перевіряти досвід самостійно, як це зробив один із користувачів Reddit, явно не варто. Нещодавно в соціальному новинному сайті з’явилися фотографії пошкодженого Ford Fusion, власник якого буксирував автомобіль з автоматичною коробкою передач у режимі паркінгу.

Для тих, хто не знає, автомобілі з АКПП заборонено буксирувати таким чином більше ніж на кілька кілометрів. Ситуацію погіршили заблоковані колеса в режимі Parking. Якщо знехтувати цим правилом, може трапиться те  саме, що ми бачимо на фото.

Цілком ймовірно, постраждалий Ford Fusion “проїхав” дорогою із заблокованими колесами не одну сотню кілометрів. На жаль, подробиць про те, що трапилося, як і передісторії, немає. Седан майже наполовину позбувся легкосплавних дисків, постраждали гальма і важелі підвіски. Крім явних поломок, які побачили на підйомнику, не виключена ще й маса дрібних пошкоджень, що, найімовірніше, зачепили і трансмісію.

Цікаво те, як водій, що буксирував автомобіль, не помітив іскри від дотику металу з дорогою. І чому не звернув на це увагу або хоча б не припустив, що таке може трапитися. З іншого боку, тепер ми точно знаємо, що асфальт міцніший за металеві елементи автомобілів.

Читайте також:
Пожежники знищили найпотужніший Ford Shelby GT500