X

Податок на розкіш 2022: за які моделі автомобілів доведеться платити українцям

На дорогах України доволі багато автомобілів преміум-класу. Вони вигідно виділяються на дорогах і підкреслюють статус власника, але за це йому доводиться платити. Йдеться про транспортний податок.

Податок на розкіш (саме так його називають обивателі) залежить від мінімальної заробітної плати. Цього року він застосовується до автомобілів віком менше 5 років, вартість яких перевищує 2,43 млн гривень. За даними Міністерства економіки України, до списку увійшла 131 модель різних світових марок – Bentley, Aston Martin, Porsche, Rolls-Royce, Mercedes-Benz, Maserati, Lexus, Land Rover, Lamborghini, Ferrari, Jaguar та інші.

Варто відзначити, що минулого року під додаткове оподаткування потрапило 172 моделі. Тобто збільшення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2022 року до 6500 грн призвело до скорочення списку на 41 одиницю. У відомстві зазначили, що використовувати машину можна і без сплати податку, але ось продати або подарувати її буде не можна. До того ж податківці зможуть забрати преміальний транспортний засіб і реалізувати його з метою покриття заборгованості власника.

Читайте також:
Кабмин намерен снизить налоги на электромобили