X

Порушники ПДР поповнили бюджет України на 382 млн гривень

Українські автомобілісти, незважаючи на високу ймовірність отримання штрафу, продовжують порушувати ПДР. Лише у 2022 році кількість порушень становила 2 085 203. І це лише тих, що були зафіксовані КАФами.

Варто зазначити, що камери фото- та відеофіксації порушень ПДР запрацювали минулого року лише у травні місяці, та й то не в усіх регіонах країни. При цьому, за даними Оpendatabot, за вісім місяців 2022 року загальна сума штрафів перевищила 382,8 млн. гривень. Зазначається, що цей показник удвічі нижчий, ніж 2021-го.

Найбільше порушень Правил водіями було зафіксовано у червні та липні минулого року – 347 911 та 323 223 відповідно. Максимально акуратними та законослухняними українські автомобілісти були у листопаді та грудні. На них склали 90 512 та 63 707 постанов відповідно.

Читайте також:
Увага! Змінилися реквізити для сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху

«До недавнього часу всі штрафи, нараховані системою автофіксації, сплачувались на один рахунок і йшли до загального бюджету. Однак у зв’язку із змінами до Бюджетного кодексу України правила змінилися: з 1 лютого, в рамках продовження реформи децентралізації, 10% штрафів з камер автофіксації надходитимуть до місцевих бюджетів громад, на території яких відбулося правопорушення, а не на один загальний рахунок, як раніше . Раніше місцеві громади отримували лише 0,5% від таких штрафів, а решта йшли до держбюджету», – йдеться у повідомленні.