X

Справжня капсула часу: знайдено 31-річну Honda Civic EG без пробігу

У Канаді автомобільний ентузіаст і шанувальник марки Honda знайшов унікальний хетчбек Civic EG, який цілком можна назвати «‎капсулою часу».

Автомобіль 1992 випуску, судячи з VIN-коду, є першим EG, що зійшов з конвеєра заводу Honda в канадському Онтаріо. На його одометрі зафіксовано пробіг 7 миль (12 км), який є результатом калібрування двигуна. На дороги хетчбек не виїжджав. Весь цей час він зберігався у навчально-тренувальному центрі для персоналу Honda. Це мабуть найнедоторканіший екземпляр цієї моделі у світі.

Знайдений Civic EG, незважаючи на солідний вік, знаходиться у ідеальному стані. У його двигуні досі залито оригінальне масло, а на опорах є заводське маркування. Салон покритий плівкою. Ділан Шарп, відомий у Instagram під ніком @sharperacingofficial, викупив машину у власника і тепер вона вирушить у приватну колекцію.

Нагадаємо, що Honda Civic EG у початковій комплектації поставлялася з безнаддувним 16-клапанним 1,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 102 к.с., який працював у парі з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач.

Читайте також:
Справжня капсула часу: на продаж виставлено 29-річний Chevrolet Corvette без пробігу