X

Справжній прорив: Toyota і Lexus показали одразу 15 нових електромобілів

Серийные версии этих электрокаров должны появится до 2030 года

Toyota провела масштабний захід, в рамках якого розповіла про досягнення за останній рік, а також поділилася планами на майбутнє. Причому були розкриті нові продукти, які вийдуть як під основною маркою, так і під преміальною Lexus.

За словами глави японської компанії Акіо Тойода, до 2030 року виробник має намір повністю перейти на виробництво електромобілів. За це десятиліття компанія випустить 30 нових моделей на електротязі. Lexus стане повністю вуглецево-нейтральним тільки до 2035 року. Для реалізації цієї стратегії буде виділено 35 млрд доларів інвестицій. Він також заявив, що компанія до зазначеного терміну планує наростити річний обсяг глобального продажу електромобілів марки до 3,5 млн.

На підтвердження своїх слів і, щоб продемонструвати те, що компанія налаштована рішуче, на конференції було представлено 16 нових електромобілів. Модельний ряд охоплює все: від седанів до високопродуктивних автомобілів. Усі вони поки що перебувають у статусі концепту, але вже скоро у них з’являться серійні версії. Видовище просто приголомшливе.

У всіх шоу-карів тоновані вікна. Тобто виробник поки що не готовий продемонструвати салони новинок. Першим на сцену виїхав уже знайомий компактний кросовер bZ4x. У компанії його називають стильною версією C-HR. Потім показали міський електрокар, пофарбований у червоний колір. Середньорозмірний седан Toyota bZ SDN охарактеризували як ідеального претендента на перший електромобіль. Також було показано величезний трирядний позашляховик bZ, який приєднається до сімейства Beyond Zero.

Однак усі ці моделі тьмяніють на тлі спорткара Swoop EV. Купе з низькою посадкою і різко похилою лінією даху, розраховане на двох осіб, зможе набирати першу “сотню” менше ніж за 2 секунди. Запас ходу забезпечуватиме новітня твердопаливна батарея. Слідом були представлені повністю електричний пікап, що нагадує Toyota Tundra і великий позашляховик Compact Cruiser. У фіналі заходу провели короткий огляд Small SU EV, Crossover EV, Mid Box і Micro Box, а також перспективного двомісного спортивного електромобіля зі знімним верхом тарга.

Читайте також:
Старому позашляховику Toyota Land Cruiser 60 подарували нове життя