X

Повінь у Словенії зупинила заводи Volkswagen по всій Європі

Проблемы возникли на нескольких площадках концерна, выпускающих автомобили с ДВС

Німецький концерн Volkswagen оголосив про скорочення виробництва на декількох своїх європейських заводах. Причина — відсутність комплектуючих, які виготовляються на складальних лініях у Словенії, яка раніше постраждала від повені. Стихія накрила дві третини країни. Під водою опинилися понад 10 тисяч будинків, а загальні збитки склали декілька мільярдів євро.

Як повідомила прес-служба концерну, щонайменше тиждень простоюватиме автомобільний завод Skoda у Квасінах, Чехія. При цьому в компанії не виключають, що доведеться скоротити виробництво у Млада-Болесвалі.

Також Volkswagen скоротив випуск двигунів на своєму основному заводі у місті Вольфсбург, Німеччина. Плюс до цього з меншим навантаженням працюють заводи у Емдені та Оснабрюку, та майданчик Autoeupora у Португалії. У такому режимі португальський та німецький заводи працюватимуть щонайменше три тижні, але повністю зупиняти конвеєри не планують. Електромобільних заводів концерну скорочення не торкнеться. Йдеться лише про виробництва автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Читайте також:
Китайські автовиробники побоюються тривалої співпраці з російськими дилерами