X

Названо головний чинник у виборі нового авто

Наличие новейших автомобильных технологий уже сейчас для половины покупателей автомобилей – главный фактор выбора. Проведенное исследование подтвердило, что с каждым годом эта тенденция будет только расти.

З урахуванням того, що складні технології та системи безпеки зараз уже входять до базових комплектацій багатьох нових моделей ТЗ, їх наявність стала значно впливати на вибір автомобіля під час його купівлі. Згідно з дослідженням німецької організації “Growth from Knowledge (GfK) “, 55% з опитаних ними 500 000 респондентів, сказали, що вибір автомобіля залежатиме від того, які технології є в машині.

Технологіями, яким віддають перевагу, опитані люди назвали “розумного” асистента водія і активні системи безпеки на зразок парктроніка, утримання смуги руху і курсової стійкості (ESP). А також наявність багатофункціональної інформаційно-розважальної системи і можливості цифрового підключення на зразок Apple CarPlay, Android Auto тощо.

Читайте також:
Новая технология позволяет каждому пассажиру авто слушать свою музыку

Також багато респондентів озвучили своє бажання великого вибору доступних електромобілів і плагін-гібридів. Але переважна більшість, 76%, сказали, що головною є безпека від зламу автомобіля.

Цікаво, що тільки близько 30%  опитаних заявили про бажання мати у своєму автомобілі автопілот. Ці результати говорять – не дивлячись на численні розробки автовиробників, споживачі дуже скептично дивляться на автономне водіння. 9 з 10 чоловік пояснили, що своїм власним навичкам і судженням довіряють в рази більше, ніж комп’ютеру.

Читайте також:
Новая технология повышает емкость литиевых батарей в 3 раза