X

Названо переможця конкурсу «Всесвітній автомобіль року»

На автосалоні в Нью-Йорку оголосили переможців премії «World Car of the Year» (Всесвітній автомобіль року). Цього року могла статися сенсація, оскільки до фіналу дійшли два представники китайської марки BYD, але цього не сталося.

Найкращим автомобілем року визнано повнорозмірний кросовер Kia EV9. Він отримав нагороду «Всесвітній автомобіль року», обійшовши у голосуванні BYD Seal та Volvo EX30. Ще модель виграла нагороду, як найкращий електромобіль 2024 року. Раніше Kia EV9 став переможцем щорічної премії «Жіночий всесвітній автомобіль 2024 року».

Найкращим спортивним автомобілем року (World Performance Car) названо Ioniq 5 N. Йому вдалося обійти BMW M2 та XM. А от нагороду як найкращий кросовер (World Urban Car) отримав Volvo EX30, який випередив за балами BYD Dolphin і Lexus LBX.

Читайте також:
Названо переможця європейської премії «Автомобіль року 2024»

Нагороду World Luxury Car (Кращий преміальний автомобіль) цього року забрав BMW i5/5-Series. Він зміг протистояти Mercedes E-Class та EQE. І, нарешті, Toyota Prius отримала нагороду за найкращий дизайн (World Car Design of the Year). Її суперниками були Ford Bronco та Ferrari Purosangue. Людиною року став головний конструктор болідів Red Bull у Формулі-1 Едрієн Ньюі.