X

Названий автомобіль, що найбільше продається в Європі: лідер несподіваний

Европейцы отдают предпочтение Tesla Model Y

Електричний кросовер Tesla Model Y став автомобілем, який найбільше продається в Європі за підсумками листопада 2022 року. Протягом місяця Tesla поставила на європейський ринок 19 144 одиниць Model Y, на 260% більше, ніж роком раніше. Позаду залишилися такі популярні моделі як Dacia Sandero та Toyota Yaris, продажі яких склали 18 746 та 17 309 одиниць відповідно.

До цього піднятися на перший рядок європейського рейтингу американському кросоверу вдалося лише одного разу — у вересні того ж 2022 року. За ним був не дуже вдалий жовтень, коли продажі моделі просіли через відсутність постачання з Китаю. В результаті компанія не потрапила навіть до ТОП-50. Хоча електромобілі Tesla лідирували на ринках окремих європейських країн кілька років поспіль.

Цікаво, що зростання популярності Model Y збіглося зі збільшенням виробництва на заводі Tesla у Берліні. Як повідомили нещодавно у компанії, наразі на берлінській «гігафабриці» щотижня збирають 3000 кросоверів. Усі вони залишаються у Європі. Також на європейський ринок Model Y доставляють із заводу у Шанхаї.

Читайте також:
Китайці не стали чекати на вихід Tesla Cybertruck і випустили свій

Очікується, що грудень стане для моделі успішнішим за листопад. Протягом місяця лише до Норвегії компанія відвантажила 5000 кросоверів. Але хоч би яким вдалим був грудень, за результатами року Tesla не вдасться піднятися на перший рядок рейтингу популярності та навіть увійти до «трійки». Станом на початок грудня найбільш затребуваним автомобілем у Європі був Peugeot 208 — 193 743 продажі за 11 місяців. На другому місці — Dacia Sandero, третє розділили — Volkswagen Golf та Volkswagen T-Roc.