X

Ціна першого електромобіля Porsche – нижча від вартості Панамери

В Porsche определилась с ценой на свой электромобиль Taycan.

Найбільш ймовірно, що в Європі вартість Porsche Taycan складе в межах складе 75 000 – 90 000 євро. Як заявили в компанії, його ціна буде коливатися між прайсами Кайєнна і Панамери.

Ціна на новий електрокар не надто вирізнятиметься з прайс-ліста німецького бренду і буде співмірною з вартістю головного конкурента Taycan – Tesla Model.

Також головний фінансовий директор Porsche заявив журналістам, що хоче запропонувати у виробництво і більш продуктивну версію електромобіля – Taycan Turbo S, ціна на який становитиме близько 200 000 євро.

Читайте також:
На Парижском автосалоне дебютировал новый Porsche Macan

Відомо, що електрокар буде оснащуватися літій-іонною батареєю LG Chem потужністю 800 В і щільністю енергії 270 Вт-год/кг, що забезпечує автомобіль запасом ходу понад 500 км (за стандартом WLTP). Вона буде живити два синхронні електродвигуни італійського виробництва компанії Magneti Marelli, встановлені по одному на кожну вісь.

Їх сукупна потужність становитиме 600 к.с., а набір швидкості від нуля до сотні відбуватиметься не більш ніж за 3,5 с. У результаті Porsche плекає надію, що його Taycan стане найшвидшим серійним електромобілем.

Читайте також:
Нерадивый водитель фургона утопил эксклюзивный Porsche (видео)

«Асинхронні двигуни частіше застосовуються в електрокарах, але в них є суттєвий  недолік. Вони наділяють автомобіль здатністю швидко прискорюватися, але довго підтримувати високу швидкість не можуть», – пояснив представник виробника.

Цікаво, що автовиробник запевняє – його Taycan де в чому виявиться кращим, ніж Tesla Model S. Зокрема, електромобіль від Porsche, використовуючи нові 800-вольт зарядні пристрої, зможе заряджатися на 80% лише за 15 хвилин. А повністю витраченій батареї вистачить 4 хвилин 350-кіловатної зарядки, щоб дати автомобілю запас ходу в 100 км. Тоді як у Тесли ці показники приблизно в 2 рази більші.

Заявлено, що спершу Porsche планує виробити 20 тис. автомобілів Porsche Taycan, випускаючи його в дві зміни. І перші надходження в продаж Porsche Taycan очікуються вже наступного року.