X

Названо бестселери найбільших регіональних ринків України

Новые автомобили чаще покупали в Киеве, подержанные — во Львовской области

«УкрАвтопром» опублікував рейтинг найбільших регіональних авторинків України за результатами І кварталу 2024 року. Нові автомобілі традиційно частіше купували у столиці — 6097 одиниць за три місяці. Популярністю користувався середньорозмірний кросовер Renault Duster.

На другому місці — Київська область, де реєстрації досягли 1313 одиниць. Третім найбільшим у країні ринком нових легкових автомобілів стала Дніпропетровщина — 1179 реєстрацій. Також до «п’ятірки» увійшли Львівська та Одеська області — 878 та 860 одиниць відповідно.

Одесити, як і кияни частіше обирали Renault Duster. Тоді як у Київській, Львівській та Дніпропетровській області популярністю користувався електричний кросовер Volkswagen ID.4.

Імпортовані вживані «легковині» частіше реєстрували жителі Львова та Львівської області. За три місяці з початку року місцевий автопарк поповнили 6638 таких автомобілів.

На столичних автошляхах кількість уживаних «легковиків» зросла на 4977 одиниць. Третє місце за Київською областю — 3635 реєстрацій за три місяці. Четвертим за величиною ринком імпортовано секонд-хенду була Вінницька область — 3486 одиниць. А замикає «п’ятірку» із результатом 3179 перших українських номерних знаків Івано-Франківщина.

Читайте також:
Renault Trucks отримала нагороди за фільм про декарбонізацію

На всіх цих ринках популярністю користувався вживаний Volkswagen Golf. Тоді як кияни віддали перевагу Volkswagen Passat.