X

Найкращий автомобіль Європи 2019 – названо фіналістів

Трійка венів Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo, а також нові Citroёn C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed и Toyota Corolla увійшли до фіналу європейського конкурсу AUTOBEST 2019. Уперше за свою історію він буде таким масовим. Це стало наслідком рішення журі визнати, що всі три моделі венів групи PSA братимуть участь як один автомобіль.

Таким чином, 27-28 листопада на фінальних тестах в італійському Вайрано на випробувальній трасі будуть представлені, як і в минулому році, шість автомобілів. За результатами тестів журі конкурсу проголосує за кращого, а переможця оголосять 15 грудня.

Одночасно оголосили перших переможців у підномінаціях.

Так, звання «Людина року» дісталося британці, Генеральному директору Citroёn Лінді Джексон (Lynda Jackson), яка продемонструвала компетентність найвищого рівня в автосвіті, що прийнято вважати чоловічим. До речі, за 18-річну історію конкурсу цю номінацію із суто чоловічою назвою MANBEST уперше вручають жінці.

 

Приз TECHNOBEST дістанеться французькому бренду DS за його активну підвіску, яка сканує дорогу за допомогою камери, чотирьох датчиків висоти і трьох акселерометрів і завчасно підлаштовує ступінь демпфірування амортизаторів для ще більш вишуканого рівня комфорту їзди.

У цьому році нагороду DESIGNBEST буде вручено Пітеру Хорбері (Peter Horbury), шеф-дизайнеру Geely Automotive Group. 68-річний дизайнер вуже став легендою за життя, адже на його рахунку авторство стилю одразу кількох автомобільних марок, а також понад півсотні автомобілів, вантажівок, автобусів і мотоциклів. Останнім часом Пітер очолює одразу кілька дизайн-центрів автомобільної групи Geely, до якої входять Lynk & Co, London taxi, Lotus, Volvo і власне Geely.

Престижне звання SPORTBEST 2018 журі вирішило присудити Toyota Motor Company за видатні результати в автоспорті. Toyota має довгу і успішну історію участі в багатьох серіях перегонів топ-рівня: від Формули-1 і Indycar до гонок на витривалість і ралі. 2018 рік відзначився фантастичним досягненням японського виробника і його команди з Кельна: 1-ше і 2-ге місця в легендарному Ле-Мані стали найкращим доказом упевнених перемог, високих амбіцій, злагодженої командної роботи і наполегливості всіх на Toyota Racing і Toyota Motorsport. А наразі ми спостерігаємо, як Toyota вийшла на фінішну пряму боротьби за титули виробників і пілотів у світовому чемпіонаті витривалості (WEC) і ралійного чемпіонату (WRC).

Члени журі AUTOBEST нині представляють 31 країну Європи (по одному від кожної країни-учасниці), що робить AUTOBEST найбільшим незалежним автомобільним журі у світі за кількістю представлених країн. Україна бере участь у в конкурсі з 2003 року.

Журі також звертає увагу на ті зусилля, яких докладають компанії в автомобільній промисловості: інвестиції, нові можливості працевлаштування для європейців, розробка еко-автомобілів і технологій, підтримка різних регіонів в Європі – все це відстежується і оцінюється журі. У фокусі уваги журі також технічні інновації і технології взаємодії водія з автомобілем.

Загалом вісім нагород присвячено цим досягненням, зокрема ECOBEST, COMPANYBEST, SAFETYBEST і SMARTBEST, переможців у яких оголосять у грудні. А церемонія нагородження переможців відбудеться 7 лютого в Брюсселі.

 

 

Докладніше про конкурс – на www.autobest.org.