X

Названо лідерів ринку нових легкових автомобілів в Україні — інфографіка

В Україні поступово відновлюється автомобільний ринок. Після скасування безмитного розмитнення машин на іноземній реєстрації українці переключилися на купівлю нових легкових автомобілів. Але через брак популярних моделей їм довелося шукати альтернативні варіанти, що звичайно привело до несподіваних лідерів у сегменті.

Так, за даними “‎Укравтопрому” в липні на український облік поставили 3648 нових легкових автомобілів. Якщо порівнювати цей показник з попереднім періодом (червнем 202 року), то приріст продажу становив 26%. Динаміка у співвідношенні з липнем 2021 року залишається негативною — мінус 63%.

Лідером ринку залишається марка Toyota. Їй віддали перевагу 596 українських автомобілістів. Незважаючи на високий попит, результату річної давнини досягти не вдалося. Падіння становило 61%. Друге і третє місце в рейтингу зайняли Volkswagen і Chery з результатом 316 і 300 реєстрацій відповідно. Результат цих марок на 30% і 27% менше, ніж роком раніше.

Четвертий рядок у рейтингу займає компанія Renault — 260 проданих автомобілів (-80%). Замикає п’ятірку лідерів чеська Skoda. У липні український автопарк поповнили 207 машин цієї марки, що на 67% менше, ніж роком раніше. Лідером в особистому заліку став Chery Tiggo 4, на якому свій вибір зупинили 239 покупців.

Читайте також:
Опубліковано свіжий рейтинг надійності автомобілів — лідер несподіваний