X

Названі найкращі плагін-гібриди 2023 року

Первое место досталось Mercedes-Benz GLC 300е

Британське видання What Car опублікувало ТОП-10 гібридів (PHEV), що підключаються, гідних вашої уваги. На вершині рейтингу опинився Mercedes-Benz GLC 300е, здатний проїхати на електротязі 129 км. Це один із самих «дальнобійних» плагін-гібридів на ринку. Але GLC 300е — це більше, ніж просто запас ходу. Це відмінна продуктивність та керованість, зокрема, завдяки стандартній задній пневматичній підвісці. Як і всі нові моделі бренду, GLC 300е оснащений великим набором технологій. Також експерти відзначили просторий салон, хоча інтер’єр не видався їм досить міцним.

На другому місці — Lexus NX 450h+. Серед плюсів японського кросовера висока продуктивність, надійність та великий запас ходу на електротязі. Але є у моделі й мінуси. Бензиновий двигун експерти назвали не достатньо плавним, підвіску жорсткою, а цінник зависоким.

Наступний у списку Mercedes-Benz C-Class C300e. На третій позиції рейтингу він опинився завдяки 109 км на електротязі та економічності. Але салон трохи підкачав. Є зауваження до якості оздоблення та рівня шуму.

Четверте місце дісталося компактному хетчбеку Audi A3 Sportback 40 TFSIe. Експерти відзначили потужні та економічні двигуни, зручне водійське сидіння та непогану якість салону. Зауваження лише до зручності інформаційно-розважальної системи та надійності автомобіля.

П’ятий у списку Range Rover Sport, здатний проїхати до 120 км, чого більш ніж достатньо для щоденних поїздок містом. Серед переваг моделі — просторий, якісно оздоблений салон. Хоча управління могло б бути гострішим, а цінник меншим.

Шоста позиція ще за одним Range Rover — Evoque P300e. Це найшвидша модель у лінійці. Час прискорення від 0 до 100 км/год — 6,1 секунди. Кросовер укомплектований 1,5-літровим трициліндровим бензиновим мотором, електродвигуном та акумуляторним блоком на 15 кВт•год. Електричний пробіг — до 60 км. Незважаючи на компактні розміри, Evoque P300e пропонує просторий та дуже якісний, добре обладнаний салон. Але багажник замалий.

Наступна позиція за BMW 3 Series 330e, одним із найкращих автомобілів представницького класу. Під капотом він має 2,0-літровий бензиновий двигун, доповнений електромотором. Запас ходу на електротязі — 60 км. З плюсів відзначаються відмінна керованість та найкраща у своєму класі мультимедійна система. До мінусів експерти віднесли жорстку підвіску та незручні налаштування клімат-контролю.

Також варто звернути увагу на Hyundai Santa Fe. Це один із небагатьох плагін-гібридів із семимісним салоном. На електротязі він проїжджає 58 км. Уже в базовій версії автомобіль укомплектований адаптивним круїз-контролем, шкіряними сидіннями та безключовим доступом.

Наступний у списку Kia Sportage 1.6T GDi PHEV. Потужність гібрида — 261 к.с. Запас ходу на електротязі — 69 км. Серед плюсів — розумний інтер’єр та великий простір для ніг пасажирів заднього ряду. З мінусів — задні сидіння позбавлені «розумних» функцій.

Замикає «десятку» Lexus RХ 450h +. За паспортом кросовер проїжджає на електротязі 68 км, в реальності — лише 53 км. І це одна із основних претензій. Хоча сам по собі автомобіль дуже якісний, тихий та високопродуктивний.

Читайте також:
В Україні стрімко зростає попит на авто з Китаю: рейтинг моделей