X

Названо найбільш технологічні автомобільні бренди – рейтинг

Американська аналітична агенція J.D. Power склала новий рейтинг. Тільки цього разу вони вивчали не якість автомобілів, а рівень їхньої інноваційності.

В рамках дослідження експерти агентства опитали 84 165 власників автомобілів 2022 модельного року. Їх попросили висловити свою думку про нові технології, які реалізовані в машинах, після 90 днів використання. Автомобільні технології були розділені на чотири категорії: зручність, автоматизація, стійкість та інформаційно-розважальні системи. На основі досвіду користувачів склали індекс інноваційності автомобільних брендів.

Лідером цього рейтингу стала компанія Genesis, яка є преміальним брендом Hyundai Motor. Вона набрала 643 бали. Друге місце посіла марка Cadillac, що входить до складу концерну General Motor. На її рахунку 584 бали. Третій результат у Mercedes-Benz – 539 балів. Найгірший результат, за даними J.D. Power, в сенсі інноваційності машин показали Honda і Mazda.

Крім рейтингу марок, експерти зробили вибірку моделей автомобілів, що оснащені найбільшою кількістю сучасних технологій. Усі вони показали високий рівень працездатності. Отже, перше місце дісталося BMW X3. Друге та третє розділили між собою Cadillac Escalade та Lexus IS. До п’ятірки найкращих також увійшли: MINI Cooper та Mitsubishi Outlander.

Читайте також:
Рейтинг Fortune: Volkswagen став автовиробником із найбільшою виручкою