X

Названі країни Європи з найдоступнішим бензином

Доступність бензину визначається співвідношенням його вартості до доходів громадян. Простіше кажучи, скільки літрів пального може купити мешканець тієї чи іншої країни на середньомісячну зарплатню.

Болгарські аналітики провели оцінку та склали рейтинг країн Європи за цим критерієм. Лідером став Люксембург. На одну зарплату мешканці цієї країни можуть придбати понад 2500 літрів бензину. Та це й не дивно, адже тут найвищі зарплати у Європі.

Друге та третє місце ділять між собою Ірландія та Норвегія, де мешканці можуть купити на одну середню місячну заробітну плату понад 2000 та 1800 літрів палива відповідно. Також високий показник доступності бензину у Великій Британії та Нідерландах – 1800 л.

Читайте також:
БРСМ-Нафта безкоштовно передала армії та критичним службам пальне на більш ніж 28 млн грн

Жителі Іспанії можуть придбати на одну зарплату понад 1200 літрів бензину, а Словенії – до 1000 л. А от у Швеції, Словаччині, Латвії, Болгарії та Угорщині громадяни можуть дозволити собі купити на зарплатню лише близько 500 л пального. Якщо говорити про Україну, то за останній рік ціни на пальне в країні суттєво зросли, а от зарплати – ні. Середньостатистичний українець може купити на свою місячну заробітну плату лише 210-220 літрів бензину.