X

Брак напівпровідників змусив Toyota зупинити заводи

Компания уже озвучила сроки простоя и конкретные даты

Toyota змушена зупинити заводи через брак напівпровідників. Очікувалося, що криза, викликана пандемією коронавірусу в 2020 році триватиме недовго, але все виявилося зовсім навпаки. Зараз марка озвучила список підприємств, які зупинять в лютому і назвала точні дати.

За попередніми даними, в лютому з конвеєрів заводів Тойота зійде 700 тисяч автомобілів. Ця цифра на 150 тисяч менша за озвучений раніше план. Причина— брак напівпровідників, з яким зіткнулися всі виробники транспортних засобів.

У лютому зупинять 11 ліній на 8 заводах із 14, розташованих на території Японії. Зокрема, ухвалено рішення зупинити Toyota Auto Body Fujimatsu, на якому збирають нове покоління венів Voxy і Noah.

Дати простою — 1-4 лютого потім 7-12 і 14-16. Сумарно протягом місяця підприємство простоюватиме 13 днів.

Трохи менше — 12 днів — не працюватиме завод Toyota Motor Motomachi, де налагоджено виробництво хетчбека GR Yaris. Всі інші заводи марки підуть на вимушені канікули на менший термін.

Читайте також:
Toyota вводит плату за дистанционный запуск мотора – во сколько обойдется комфорт

Зупиненння виробництва, хоч і тимчасове, позначиться на загальній кількості автомобілів, що випускаються і загальних результатах фінансового року. Він закінчиться в березні 2022 року. Очікується, що фактична кількість випущених автомобілів виявиться значно меншою за прогнозовані раніше 9 мільйонів одиниць.