X

Невідомим українським автомобілем виявився саморобний Мустанг

Автомобиль, похожий на концепт ЗАЗ, энтузиаст построил три десятка лет назад

Помічений нещодавно у Запоріжжі невідомий автомобіль виявився саморобним творінням часів радянської епохи. Автомобіль називається “Мустанг”, а донором для нього колиcь послужив серійний ЗАЗ.

Склав цей автомобіль батько нинішнього власника, автолюбителя Андрія Козіна. За словами власника, машину було розроблено 35 років тому. Для того, щоб її довести до пуття, його творцеві знадобилося 6 років. Технічна начинка — ходова, двигун і трансмісія були взяті у “Запорожця”, а от кузов машини — унікальний, його робили вручну.

“Наш “Мустанг” брав участь у численних виставках в Києві та Дніпропетровську (нині Дніпро – прим. ред.). У батька збереглося безліч дипломів, його часто запрошували на подібні заходи. Батько з матір’ю не раз потрапляли в газети — тоді наша машина була сенсацією”, – каже син конструктора.

Андрій використовує автомобіль практично щодня і вже звик до того, що перехожі оглядаються. Деякі бажають придбати унікальний автомобіль із Запоріжжя, але власник не має наміру його продавати.