X

Неймовірно — пікап Ford F-150 Lightning може забезпечувати електрикою цілий будинок

Заряда батареи хватит минимум на три дня

Електричний пікап F-150 Lightning викликав неймовірний ажіотаж на ринку. Виробнику навіть довелося завчасно призупинити приймання попередніх замовлень, оскільки їх число було занадто велике. Такий попит на модель обґрунтований не тільки її чудовими технічними характеристиками. Свій відбиток наклало і те, що електрокар можна використовувати в ролі пересувного джерела енергії.

Причому йдеться не про живлення окремих електричних приладів, а про забезпечення енергією цілого будинку або квартири. Для цього американські електропікапи оснащені функцією Intelligent Backup Power. За словами виробника, залежно від батареї (автомобілі поставляються з акумуляторами ємністю 98 або 131 кВтг) F-150 Lightning може живити середній будинок протягом від 3 до 10 днів, а квартиру — до одного місяця.

У Ford наголосили, що система домашньої інтеграції та програмне забезпечення Intelligent Backup Power налаштовані таким чином, що пікап починає живити будинок через 80-амперну зарядну станцію Charge Station Pro (вона йде в комплекті електрокара), як тільки зникає електрика. Коли живлення повертається, то система автоматично перемикається на зарядку вантажівки.

На цьому компанія не має наміру зупинятися і розробляє поліпшення для цієї системи. Вона перехоплюватиме на себе функцію генератора не тільки за умови відключення електроенергії, а й у той час доби, коли вартість енергії вища. Це заощадить гроші споживача і зменшить оподаткування мережі в цілому. Експерти вже відзначили, що F-150 Lightning — найкраще рішення, ніж звичайний генератор або навіть набір Tesla Powerwall.

Читайте також:
Ford собрал 40-миллионный пикап F-Series