X

Nissan відкладає два нові електроседани для США

Их заменят кроссоверы

Nissan Motor вкотре відкоригувала свою довгострокову стратегію Ambition 2030, представлену ще восени 2021 року. Вона передбачає випуск понад 30 нових та рестайлінгових моделей Nissan та Infiniti по всьому світу. Сім «цілком нових моделей» призначалися для північноамериканського ринку. До цього числа входили плагін-гібриди та послідовні гібриди з фірмовою системою e-Power. Усі сім новинок планували представити протягом найближчих трьох років.

Як стало відомо, розробку двох електричних седанів для американського ринку поставлено на паузу. Один з них — невідома модель Nissan, друга — ймовірно, серійна версія концепту Infiniti Vision QE. Їхнє виробництво мало розпочатися наприкінці 2026 року на заводі Nissan у Кантоні, штат Міссурі, США. Нові терміни запуску електроседанів озвучать пізніше.

На потужностях цього майданчика компанія має намір налагодити виробництво двох електричних кросоверів. Ймовірно, вони вийдуть на ринок раніше відкладених електроседанів Nissan та Infiniti. Пізніше до них приєднається ще один електрокросовер, порівняний габаритами з Nissan Rogue/X-Trail.

Читайте також:
Nissan X-Trail причепурився до 90-річчя компанії

Зараз завод у Кантоні випускає три моделі: седан Altima, пікапи Titan та Frontier. Як повідомлялося раніше, виробництво Titan завершиться цього літа. Історія Altima — 2025 модельним роком.