X

Nissan показала футуристичний позашляховик для гри Fortnite

Публичный дебют концепта сотоится на Japan Mobility Show 2023

Nissan буде широко представлений на виставці Japan Mobility Show 2023, яка відкриється наступного тижня у Токіо. Компанія планує презентувати на автошоу кілька «диких» концептов. Разом із показаними раніше Hyper Urban, Hyper Adventure та Hyper Tourer на стенді бренду виставлять ультракутастий компактний кросовер із 23-дюймовими колесами. Безліч полігональних форм робить його схожим на позашляховик у стилі орігамі з інтегрованими у поверхню кузовами фарами та задніми ліхтарями.

Не менш футуристично виглядає й салон шоу-кара. Водій сидить у центрі того, що у Nissan називають «мобільною творчою студією». Жодних звичних ручок та кнопок у салоні концепту немає. За керування всіма функціями автомобіля відповідають декілька сенсорних клавіш на «гострому» штурвалі.

У просторі автомобіль орієнтується за допомогою бортових камер, зображення з яких штучний інтелект перетворює на краєвиди в стилі Magna. Зображення відображаються на трьох екранах, встановлених на передній панелі. Центральний вертикально орієнтований екран оточений двома горизонтальними.

Ще одне завдання штучного інтелекту — створення комфортної атмосфери в салоні, яка відповідає настрою водія. Відповідне освітлення та музика підбираються на підставі даних від встановлених у підголівниках біосенсорів.

Серійного продовження у футуристичного електрокросовера не буде. Цим і пояснюється відсутність технічної інформації про концепт. Натомість 25 жовтня, у день офіційної прем’єри на Japan Mobility Show, він з’явиться у комп’ютерній грі Fortnite.

Читайте також:
Nissan Frontier збирається на 805-кілометрову гонку пустелею