X

Nissan R35 GT-R із кінофільма «Gran Turismo» продадуть на аукціоні

Ориентировочная стоимость спорткара — 290 000-350 000 долларов

Британський автомобільний аукціон Silverstone виставив на продаж спорткар Nissan R35 GT-R Яна Марденборо, наймолодшого переможця конкурсу Nissan GT Academy. На цьому автомобілі він брав участь у гонках та як каскадер знімався в фільмі «Gran Turismo», прем’єра якого ще попереду. Самого Марденборо у фільмі грає молодий британський актор Арчі Мадекве.

«Gran Turismo» — це історія перетворення Марденборо на справжнього приборкувача треків. Прем’єра фільму відбудеться 11 серпня, а вже 25 серпня найщасливіший учасник аукціону зможе виїхати додому на Nissan R35 GT-R Яна Марденборо. Орієнтовно, переможець треків та зірка кіно коштуватиме йому 290 000–350 000 доларів.

Цей автомобіль RJN Motorsport придбала у 2014 році та серйозно модернізувала. Він увійшов у повну гоночну програму як заводський автомобіль команди Nissan GT Academy Team RJN. 2015 року Nissan R35 GT-R посів дев’яте місце на «24 годинах Нюрбургрингу», а 2016-го — прийшов на фініш одинадцятим.

Окрім Марденборо ним керували інші переможці GT Academy, у тому числі Рікардо Санчес, Гаетан Палету, Лукас Ордонез та Метт Сіммонс. Він також брав участь у змаганнях FIA GT з Алексом Банкомбом, Стюартом Муром та Меттом Перрі. Згодом спорткар продали Грему Тіллі, який досяг кількох відмінних результатів у GT CUP в сезоні 2019/20. Нинішній власник Nissan R35 GT-R — голова та засновник GT Academy Даррен Кокс, якого у фільмі «Гран Туризмо» зіграв Орландо Блум.

До зйомок спорткар підготували спеціалісти RJN Motorsport. У квітні цього року автомобіль пройшов повну перевірку та може брати участь у багатьох світових чемпіонатах, включаючи GT Cup та Masters.

Читайте також:
Aston Martin V8 Джеймса Бонда продадуть на аукціоні