X

Nokian показала новинки літнього сезону 2022: шини Hakka Blue 3 і Nordman SX3

Так уже повелося, що свої новинки шинні компанії показують набагато раніше початку сезону. Ось і компанія Nokian нещодавно презентувала свої нові літні шини: Hakka Blue 3 і Nordman SX3. А також вседорожні шини Nokian Tyres Outpost.

Літні шини нового покоління Hakka Blue 3, частину сімейства лінійки Hakka, спеціально розроблені для мінливої літньої погоди, які відмінно поєднують безпеку і надійність, а також майже безшумне кочення з перших днів весни до прохолодної осені.

Річ у тім, що гумова суміш протектора Cool Blue Hybrid із великою кількістю силіки і новими видами полімерів точно адаптується до температурних змін. Гумова суміш залишається гнучкою при зниженні температури, покращуючи зчеплення в холодні дні ранньою весною або пізньою осінню. Дана гумова суміш дуже зносостійка і здатна добре витримувати навантаження на нерівних дорогах і вибоїнах.

Концепція Dry Touch 3.0, застосована в даних шинах, забезпечує Hakka Blue 3 і Hakka Blue 3 SUV надійне і контрольоване зчеплення при проходженні поворотів і маневрів на дорозі навіть під час сильного дощу. Hakka Blue 3 також без особливих зусиль запобігають акваплануванню на дорогах з колійністю, які зустрічаються у нас досить часто.

Шина Hakka Blue 3, наступниця багаторазового переможця випробувань Hakka Blue 2, пропонує широкий вибір розмірів від 15 до 18 дюймів для потужних легкових автомобілів середнього розміру і спортивних сімейних автомобілів. Велика кількість розмірів була спеціально розроблена для останніх моделей гібридів і електромобілів. Ці літні шини преміум – класу будуть доступні в роздрібному продажі навесні 2022 року, а асортимент включатиме продукти з класом швидкості V (240 км/год) і W (270 км/год).

Старший брат сімейства лінійки шин Hakka Blue 3 SUV-це надійний вибір для позашляховиків і кросоверів. Ключовими характеристиками шини є відмінне зчеплення на мокрому дорожньому покритті і стабільність, що дарує водіям легке і комфортне водіння в дощову погоду на будь-якій дорозі. Шини стабільно і легко керовані як в міському потоці трафіку, так і на гравійних дорогах і високошвидкісних автомагістралях.

Міцна двошарова структура в поєднанні зі спеціальними посиленими боковинами за технологією Aramid Sidewalls краще захищають шину від ударів і порізів, які можуть статися під час їзди. Виштовхувачі камінчиків в головних канавках надають шині витривалості. Кігті-грунтозацепи Off-Road Claws на плечових зонах додають настільки необхідне зчеплення масивним позашляховикам. Асортимент розмірів нових шин включає продукти від 16 до 19 дюймів з індексами швидкості H (210 км/год) і V (240 км/год).

Ці шини спеціально створені для мінливих літніх умов і мають найвищий з можливих рейтингів зчеплення на мокрому дорожньому покритті, що відповідає класу “А” за маркуванням ЄС. Відзначимо, що при гальмуванні на мокрій дорозі різниця між класом “А” і найнижчим класом “E” може становити до 18 метрів! Створені на основі передової технології нові Hakka Blue 3 пропонують комфортно тихе кочення на нерівній асфальтованій поверхні. Навіть на високій швидкості керованість залишається стабільною і точною.

Нові літні шини Nordman SX3 створені з урахуванням викликів мінливого літа. Збалансована керованість і надійність при мінливій літній погоді роблять Nordman SX3 відмінним вибором. Ці якості вони забезпечують як у дощову погоду, так і на розпеченому сонцем асфальті.

Інновація Nokian Tyres, технологія Coanda, направляє і прискорює відведення води з плями контакту шини з дорогою. Це нововведення ефективно запобігає акваплануванню, яке небезпечно для будь-якого водія. До цього ефект Coanda успішно застосовувався при моделюванні крил літаків і автомобілів Формули 1.

Зовнішнє плече, що складається з надійно пов’язаних блоків, зберігає жорсткість при контакті з дорогою, роблячи керованість точною і стабільною. Розширюються до внутрішнього плеча агресивні канавки blade grooves прорізані в масивних ребрах центральної зони, що дозволяє їм ефективно поглинати воду і направляти її до поздовжніх канавок.

Міцна структура і гумова суміш, спеціально розроблена для нерівних доріг, подарують задоволення додаткових кілометрів навіть на дорогах з шляхами. Створені для забезпечення комфортного і безтурботного водіння ці нові літні шини мають широкий асортимент розмірів від 13 до 16 дюймів, що підійде для сімейних автомобілів малого і середнього розміру. Доступні індекси швидкості-T (190 км/год) і H (210 км/год). Весь асортимент розмірів буде доступний водіям навесні 2022 року.

І ще однією новинкою новинкою стали літні шини Nokian Tyres Outpost AT для позашляховиків, кросоверів і легких вантажівок, які гарантують безпечну і витривалу їзду на будь-якій дорозі і навіть на бездоріжжі.

Агресивна структура протектора дозволяє позашляховикам, кросоверам і пікапам з легкістю долати труднощі бездоріжжя завдяки технології Aramid Shield – стійким до проколів арамідним волокнам, доданим в підпротекторний шар гумової суміші з метою посилення шини в суворих умовах і небезпечних дорожніх умовах. Нові елементи малюнка протектора допомагають водіям позбутися обмежень і слідувати маршруту пригод, незважаючи на рельєф місцевості. Гумова суміш протектора, з сертифікованим маркуванням триголової гірської вершини зі сніжинкою, здатна адаптуватися до різних умов і гарантувати комфортну і впевнену їзду на будь-якому покритті і в будь-яку погоду. А поліпшений захист від проколів Gravel Guards буквально виштовхує камені і дозволяє шині комфортно і впевнено пересуватися по кам’янистих дорогах з коліями.

Шина доступна в 45 типорозмірах від 15 до 22 дюймів і призначена для кросоверів і легких вантажівок.