X

Nokian Tyres презентувала одразу три шинні новинки

Компанія Nokian Tyres нещодавно презентувала одразу три літні шини: для легкових автомобілів, для кросоверів та для мінівенів, що, зокрема, перебувають у комерційній експлуатації. Розповідаємо про новинки докладніше.

Нові літні шини Nokian Hakka Green 3 — це легке кочення та стабільність. Нова шина Nokian Hakka Green 3 створена спеціально для мінливого клімату. Ці шини від Nokian Tyres дарують відчуття безпеки та збалансованості в дощову погоду, економлять пальне та пропонують більше приємних кілометрів за кермом. В основі новинки — концепція Green Sense, яка дає змогу шині Nokian Hakka Green 3 швидко зупинятися та без особливих зусиль протистояти акваплануванню на асфальтованих дорогах з коліями, в яких під час дощів збирається вода. Гумова суміш Nokian Hakka Green Hybrid у поєднанні зі спеціально розробленим малюнком протектора забезпечить чудову зносостійкість від перших днів весни до більш прохолодної осінньої погоди. Нові екологічні матеріали роблять шину ще більш безпечною для довкілля.

Зносостійкість нових Hakka Green 3 є до 35% вищою порівняно з попередньою моделлю. Для водія це в буквальному сенсі можливість проїхати на своїх шинах ще один сезон, або приблизно 10 000 додаткових кілометрів, залежно від стилю водіння. Відповідно до маркування шин в ЄС, показник зчеплення на мокрому покритті та опір коченню цієї шини відповідають вимогам класу «A» — це найкращий можливий рейтинг для більшості розмірів. Широкий асортимент загалом включає в себе 6 типорозмірів, включно з найпопулярнішим розміром на ринку — 205/55 R16.

Широкий асортимент комфортних та екологічних шин Nokian Hakka Green 3 охоплює розмірності від 13 до 18 дюймів для використання на сімейних автомобілях малого та середнього класів. Велика кількість розмірів була спеціально розроблена для новітніх гібридів та електромобілів. Найпоширеніші індекси швидкості — Т (190 км/год), Н (210 км/год) і V (240 км/год).

Весь широкий асортимент розмірів Hakka Green 3 буде доступний українським водіям навесні 2021 року.

Літні новинки — шини Nokian Nordman SZ2 та Nokian Nordman S2 SUV — це надійність і виняткова керованість. Компанія Nokian Tyres — найпівнічніший у світі виробник шин — пропонує нові літні шини лінійки Nokian Nordman, які здатні витримувати різкі перепади температури та без ускладнень долати ділянки поганих доріг з ямами. Нові Nokian Nordman SZ2 забезпечують керованість автомобіля на вологому та сухому покритті, до того ж, ці шини призначені для швидкісної їзди. Спеціально розроблені для позашляховиків, шини Nokian Nordman S2 SUV є безпечним вибором як для міських жителів, так і для водіїв, що часто їздять заміськими шляхами.

Форма протектора Nokian Nordman SZ2 спроектована для максимального утримування шин на траєкторії руху. Жорстка внутрішня та зовнішня плечові зони з’єднані з блоками протектора, які пов’язані між собою поздовжніми ребрами. Широкі масивні ребра обмежують рухливість протекторних блоків під час контакту з дорогою. Протектор дуже жорсткий, щоб забезпечити контроль та керованість на високих швидкостях. Міцний сталевий каркас шин Nokian Nordman SZ2 виготовлено з високоміцного сталевого дроту: міцність на розрив одного дроту відповідає масі приблизно 2400 кг.

Щодо Nokian Nordman S2 SUV, то вони демонструють чудову керованість на асфальті, економію пального та разом з тим витримують їзду поганими дорогами. Завдяки чудовій зносостійкості ці шини прослужать справді довго. Широкий асортимент розмірів орієнтується на постійно зростаючий ринок позашляховиків і охоплює загалом  26 продуктів розміром від 16 до 19 дюймів. Індекс швидкості для нових продуктів — T (190 км/год), H (210 км/год) і V (240 км/год) — це означає, що шини Nokian Nordman S2 SUV підійдуть майже всім популярним моделям кросоверів та позашляховиків. Асортимент також охоплює кілька спеціальних версій позначкою “XL”, що означає максимально можливу вантажопідйомність.

Літні шини Nokian Nordman представляють сегмент “B” в універсальному асортименті літніх шин компанії Nokian Tyres. З точки зору співвідношення ціни та якості це чудова альтернатива лінійці літніх шин Nokian Hakka, які утримують абсолютне лідерство за сукупністю характеристик — як, власне, і належить преміум-шинам. Новинки з’являться у роздрібній торгівлі навесні 2021 року.

Нові шини Nokian Hakka Van ефективні навіть за екстремально мінливих погодних умов. Ці шини було розроблено для інтенсивної експлуатації на комерційних автомобілях, але при цьому Nokian Hakka Van зберігають точність керування, стабільність та акустичний комфорт. Вони не бояться розбитих асфальтових шляхів та гострого гравію будівельних майданчиків, тому безпечно перевезуть навіть важкі вантажі на нерівних дорогах.

Створюючи Nokian Hakka Van, фахівці Nokian Tyres брали до уваги запити водіїв про довговічну літню шину, що може впоратися з нерівним дорожнім покриттям та витримати великі навантаження. Згідно з опитуванням споживачів Nokian Tyres, власники автофургонів, окрім високої зносостійкості шин, цінують хороше зчеплення на мокрому покритті та запобігання акваплануванню. Шини Nokian Hakka Van, що довели свою ефективність та надійність навіть на поганих дорогах, чудово підійдуть для всіх сучасних вантажівок, фургонів та мікроавтобусів. Nokian Tyres пропонує найбільший на ринку асортимент із 19 продуктів розмірністю від 14 до 17 дюймів.