X

Нова зовнішність та багате оснащення: дебютував новий Ford Explorer (фото)

Середньорозмірний кросовер Ford Explorer, який є однією із найпопулярніших моделей у своєму класі, пройшов планове оновлення. Йому підкоригували зовнішність та осучаснили оснащення.

Відрізнити рестайлінговий кросовер від попередника можна по збільшеній решітці радіатора, іншим фарам і заднім ліхтарям, графіку яких зробили чіткішою, і видозміненому передньому бамперу з повітрозабірником більшого розміру. Новий Explorer запропонують у комплектаціях Active, ST-Line, Platinum та ST. Ще однією особливістю оновленої моделі стане відтінок кузова Vapor Blue Metallic. Версія ST виглядає агресивніше за інших. Вона отримає чорний дах та 21-дюймові колісні диски Magnetite.

До оснащення салону оновленого Ford Explorer увійшла нова передня панель, яка стала компактнішою. Ще можна відзначити наявність 12,3-дюймової цифрової панелі приладів і мультимедійної системи з 13,2-дюймовим екраном, яка сумісна з бездротовими Apple CarPlay і Android Auto. Є слот для бездротової зарядки смартфона, вісім портів USB-C та три розетки на 12 В. Також покращено матеріали, що використовуються в обробці кабіни та розширено пакет систем допомоги водієві.

Читайте також:
Ford знімає з виробництва кросовер Edge

Ford Explorer втратив гібридну версію і тепер доступний тільки з бензиновими моторами: 2,3-літровим чотирициліндровим турбодвигуном Ecoboost потужністю 300 к.с. та 420 Нм крутного моменту, а також 3,0-літровим двигуном Ecoboost V6 на 400 к.с. та 563 Нм. Обидва двигуни працюють у парі з десятиступінчастим «автоматом». Привід – задній чи повний.