X

На Busworld Central Asia 2019 показали цікаві автобуси (відео)

С 25 по 27 июня в Алматы впервые прошла международная выставка автобусов Busworld Central Asia 2019, которая собрала довольно интересных участников

Міжнародна виставка автобусів Busworld Central Asia 2019 проходила в Алмати з 25 по 27 червня. Експозиція розмістилася в критих павільйонах, в яких було продемонстровано 21 автобус, і на відкритих майданчиках, де показали три не менш цікавих машини.

На сьогодні Казахстан поки що не має власного виробництва автобусів, тут тільки складальні і дистриб’юторські підприємства. Тому на виставці свою новітню продукцію також показали компанії Туреччини, Китаю, Білорусі, Узбекистану і РФ.

У рамках виставки Busworld Central Asia 2019 відбувся семінар Busworld Academy, на якому виступили 38 спікерів з усього світу. Тут були озвучені новітні тенденції, які можуть допомогти в розвитку автобусної галузі країни. Громадський транспорт Казахстану сьогодні може похвалитися новими рішеннями, зокрема передовою системою продажу квитків Onay, впровадженою вже в Алмати.

Читайте також:
Интересные автобусы на Busworld Central Asia 2019 (видео)

Оновлення рухомого складу і збільшення обсягів пасажирських перевезень – два ключові напрямки в розвитку громадського транспорту Казахстану. Сьогодні крім одного великого муніципального оператора тут працюють 13 приватних перевізників. Реорганізація розпочалася у 2016 році. У 2019 році фокус спрямовано на впровадження автобусів на стислому газі CNG, паралельно відбуваються випробування електробусів. Тому не випадково на виставці Busworld Central Asia 2019 було презентовано низку новітніх електробусів не тільки з Китаю, а й із Білорусі. Крім того, було показано електробус, складений на нещодавно відкритому підприємстві Falcon Eurobus в Алмати.

Anadolu Isuzu
Турецький виробник Anadolu Isuzu є лідером у сегменті міських і туристичних автобусів середнього класу в Європі. Сьогодні він виробляє міські, міжміські та туристичні автобуси у провінції Коджаелі. Продукцію експортують до багатьох країн. На виставці було представлено 12-метровий низькопідлоговий автобус Citiport CNG, який оптимально підходить для ринку Казахстану. Ця машина вже добре себе зарекомендувала в Азербайджані.

Astana Motors
Компанія Astana Motors із Казахстану є дистриб’ютором, а також виконує великовузлове складання автобусів різних брендів. Зокрема, на виставці можна було побачити автобуси Hyundai і Golden Dragon – останній із них представив електробус XML6125CLE.

SamAuto

Самаркандський автомобільний завод з Узбекистану (SamAuto) сьогодні випускає міські та міжміські автобуси. Виробництво стартувало в 1997 році і вже через два роки тут налагодили випуск двох моделей автобусів. Сьогодні SamAuto є найбільшим кузовоскладальним підприємством у регіоні з дилерськими представництвами не тільки в Узбекистані, а й у Казахстані, Грузії та РФ.

Сьогодні SamAuto випускає 5 типів автобусів – всі з двигунами Isuzu – на 10 шасі і 40 типів кузовів. Казахстан є найбільшим експортним ринком – сюди вже поставлено понад 200 машин. Взагалі цей бренд присутній тут з 2010 року і особливим попитом користуються автобуси середнього класу, які найкраще підходять для невеликих міст і горбистої місцевості.

Voith
Відомий німецький виробник трансмісій Voith представлений на ринку Казахстану продукцією дочірнього підприємства Voith Russia. На виставці Busworld Central Asia 2019 демонстрували, зокрема, автоматичну коробку передач Diwa.6. Зазначимо, що в Астані на сьогодні 100% автобусів оснащені трансмісіями Voith, встановленими на моделі марок IVECO і МАЗ. Тому Алмати, що більший за Астану, також має хороший потенціал для таких машин. Зокрема, ці трансмісії можуть використовуватися на автобусах CNG і на машинах швидкісного сполучення BRT.