X

Нові страви VIVO café: що нам сподобалося

Ідея заправляти на АЗК крім машин ще й їхніх пасажирів не нова. Новим є підхід до цієї справи, продемонстрований національною мережею UPG. Неймовірна річ, але її VIVO café успішно поєднують фірмовий фастфуд для тих, хто поспішає з суто ресторанними авторськими стравами від шеф-кухаря.

Взагалі ми, журналісти «Автоцентра», заїхали на один з київських АЗК UPG з іншого приводу. Але побачивши пожвавлення в зоні VIVO café, наш фотограф пригадав, що з першого дня осені тут діє нове меню. І ми, не змовляючись, рушили в бік VIVO café.

Насправді список нових страв величезний, а творча група «АЦ» складалася лише з кількох осіб. Тож ми вирішили зробити замовлення по окремій страві кожному з членів екіпажу – щоб потім поділитися враженнями щодо різноманітних позицій меню. Через те, що двоє з нас виявилися відвертими поціновувачами смачненького, до замовлення ми додали ще дві новинки-десерти.

Обираючи собі страви, помічаємо, що в переліку не стало складних назв страв, тепер вони прості і зрозумілі: кебаб яловичий з булгуром, боул з тунцем і кіноа, кабачкові оладки з прошуто і так далі. Цікаво, що окремо серед новинок – пропозиції для найменших клієнтів, але цього разу нічого дитячого ми вирішили не куштувати: все по-дорослому.

Ми знали, що кухня ресторанів в мережі UPG має так званий повний цикл і не визнає напівфабрикатів. Професійні кухари називають таку роботу «з-під ножа» – все готується тут і зараз.

Загальна концепція VIVO café всієї мережі UPG одна: акцент на якості, свіжості та екологічності продуктів, вишуканості смакових поєднань. При тому за бажання в новому меню можна знайти собі і цілком дієтичну страву з правильним балансом білків, жирів та вуглеводів. Недаремно в складі страв ми бачимо такі поживні та корисні компоненти як авокадо, насіння льону, листя салату. Одне слово, ми були готові до чогось цікавого і незвичайного, але наші очікування були перевершені.

Карпачо з яловичини

Страва аж ніяк не «придорожна», швидше авторська. Вирізка яловичини, найтонші, мало не прозорі слайси якої ми побачили на тарілці, маринована нейтральним соусом. По центру ніжний салат (справді ніжний!) і томати, на кожному «медальйоні» вкладено каперси. М’ясо полито цитрусовою заправкою з обов’язковим для карпачо пармезаном. Без перебільшення, готувати італійські делікатеси тут можуть, смак вишуканий, і було трохи дивно ласувати чимось подібним саме там, де заправляють автомобілі.

Кабачкові оладки з прошуто

Ця позиція меню – явно з умовної категорії «по-домашньому», тому спочатку ми подумали, що це мають бути класичні деруни, але тут на нас чекали відразу дві новації. По-перше, кабачкові оладки – вони легші на смак і набагато ніжніші за традиційні картопляні. По-друге, їхній смак дуже ефектно відтіняється в’яленою свининою. Слайси прошуто, складені зверху, оформлені свіжим салатом і корисним для організму насінням льону. Бальзамічний соус і цитрусова заправка додають своїх відтінків смаку, а візуально довершують картину апетитні шматочки крем-сиру. Суттєво, що на тарілці розміщено аж шість оладків – тобто це не просто сучасно і красиво, цим можна наїстися.

Кабачок з авокадо та тунцем

Легка закуска з новими для більшості подорожуючих складовими. Навіть добре відомий кожному українцеві інгредієнт – свіжий кабачок – тут облагороджений до непізнаваності цитрусовою заправкою. Тунець викладений поверх кабачків, але ховається під авокадо і шматочками крем-сиру, які викладаються по всій тарілці. Зверху все вкрито по-особливому обробленими томатами – конкасе – і підсмаженим насінням льону, який надає смаку особливого відтінку.

Боул з яловичиною та кіноа

Ще одну цікаву основну страву від UPG ми, даруйте, особисто з’їсти вже не змогли (ресурси людського організму не безмежні). Але обов’язково зробимо це наступного разу. У добірці легких і оригінальних страв нового меню від шеф-кухарів VIVO café є боули. Йдеться про свого роду «підсилені» комплексні салати для тих, хто хоче наїстися і при цьому не звичайними варениками, а чимось більш вишуканим.

Наприклад, боул з яловичиною та кіноа – це тушкована яловичина, пір’я макарон пене, спаржева квасоля, морква і скибочка авокадо. Страва подається у загальній глибокій тарілці, звідки, власне, і походить назва. Є також інший варіант боулу – з тунцем замість яловичини та яйцем замість пене. Ми такого теж не куштували, але на вигляд – так само смачно. До речі, ці дві страви – для тих мандрівників, що рахують калорії, адже вони цілком підходять під категорію так званого окремого харчування.

Медовик з вишнею

Традиційний торт-медовик не передбачає жодних інгредієнтів рослинного походження, крім хіба що лимонної цедри (ми двічі звірилися з кулінарними сайтами). Але кухарі VIVO café трошки похитнули кондитерські канони і додали до цього тортика трохи вишень. Вийшло незвично і смачно, екіпаж «Автоцентра» вирішив, що це буде нашим улюбленим десертом на UPG. Принаймні, протягом поточного року.

День-ніч

Навіть такі бувалі мандрівники, як «автоцентрівські» журналісти, що об’їхали усіма видами транспорту буквально півсвіту, були трохи вражені вишуканістю цього десерту. Молочний шоколад в основі символізує ніч, білий шоколад – відповідно, день. А чистий прозорий верх з «вмороженою» апельсиновою скибкою – певно, наш однозначно позитивний заряд на цілий день, який ми отримали, завітавши того ранку на АЗК UPG.