X

1609 км без підзарядки: Aptera показала саму далекобійну версію «сонячного» електромобіля Sol

Серийное производство «солнцемобиля» начнется в 2023 году

Стартап-компанія Aptera Motors представила три версії триколісного електромобіля Sol на сонячних батареях. Презентація останньої та найдалекобійнішої версії відбулася на виставці Fully Charged Live. При цьому заявлено, що на автошоу до Сан-Дієго компанія привезла близьку до серії версію «сонцемобіля». Передсерійний прототип — Delta — обіцяють показати до кінця цього року. Робота над ним продовжується. Старт серійного виробництва заплановано на 2023 рік.

Показаний у Сан-Дієго прототип Gamma відрізняється від того, що ми бачили раніше. Кількість сонячних батарей на передній панелі та даху автомобіля збільшилася. У той же час, шість невеликих батарей, розташованих у вигляді двох шевронів на задній кришці багажника, зникли. Також компанія пообіцяла опціональну зарядку для сонячних батарей, яка дозволить поповнювати заряд батареї на стоянці.

Одна з «фішок» прототипу — незвичайний спосіб відкриття дверей: двома постукуваннями по панелі поруч із люком. Чи залишать цей механізм серійному автомобілю, невідомо.

Як повідомлялося раніше, триколісний електромобіль Aptera отримав чотири батареї на вибір. Залежно від версії запас ходу становитиме 402, 643, 965 чи 1609 км. Такий запас ходу багато в чому обумовлений низькою масою та відмінною аеродинамікою.

Читайте також:
Volkswagen показав своє перше літаюче таксі