X

1л на 100 км: Chery представила свій найекономічніший кросовер

Стоимость кроссовера стартует от 20 000 долларов

Новий кросовер китайської компанії Chery отримав назву Tiggo 8 Plus kunpeng e+. Модель оснащена гібридною силовою установкою і є найекономічнішою в лінійці виробника.

Як стверджують у компанії, витрата палива новинки становить 1 літр на 100 км. Такого результату вдалося досягти за рахунок використання інноваційної гібридної установки Kunpeng. Вона складається з 1,5-літрового чотирициліндрового турбодвигуна і двох електромоторів. Її сумарна віддача дорівнює 326 к.с. і 570 Нм крутильного моменту. В результаті першу “сотню” автомобіль досягає за 4,9 секунди.

Також до складу установки входить потрійна літій-іонна батарея ємністю 19,27 кВтг, що забезпечує кросоверу пробіг в чисто електричному режимі до 100 км. Унаслідок, повного бака вистачає, щоб подолати до 1000 км шляху в змішаному циклі. Цифри дійсно вражають. Щоправда, їх ще доведеться перевірити профільним організаціям, але поки що висновки робити зарано.

Читайте також:
На рынок выходит новый стильный кроссовер Chery (фото)

Зовні Tiggo 8 Plus kunpeng e+ повторює паливну версію моделі. Він отримав атлетичний кузов із широкою решіткою радіатора, витягнутою світлодіодною оптикою і великими колесами. Відрізнити цю модифікацію можна за зарядним лючком, накладкою на вихлопну систему і дифузором з іншим дизайном. В обладнання салону увійшло усічене рульове колесо, два 12,3-дюймових екрани, які об’єднані в єдиний блок, і блок управління системою клімат-контролю з дисплеєм на 8 дюймів. Оцінили новинку в 20 000 доларів.