X

312 к.с. і 5,2 секунди до «сотні»: BMW представила найпотужніший X1

Компанія BMW представила нову версію базового кросовера X1 з індексом M35i xDrive. Модель отримала найпотужніший чотирициліндровий двигун, який виробник використовував у серійних машинах.

Комплектується X1 M35i xDrive 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном TwinPower Turbo потужністю 312 к.с. і 400 Нм крутного моменту. Він дозволяє кросоверу розганятися з місця до першої «сотні» за 5,2 секунди та розвивати максимальну швидкість до 250 км/год. Таких показників компанії вдалося досягти за рахунок установки міцного колінчастого валу, оптимізованої системи подачі олії, а також використання вкладишів та кришок корінних підшипників, перенесених із шестициліндрового двигуна останнього покоління.

Двигун з такими вражаючими показниками працює в парі із семиступінчастою коробкою передач із механічним LSD та системою повного приводу. Коробкою передач можна управляти вручну за допомогою пелюсток на кермовому колесі. Якщо утримувати важіль більше секунди, активується режим M Sport Boost.

Також кросовер отримав регульовану спортивну підвіску та гальма M Compound з фіксованими супортами. Серед візуальних змін: нові дзеркала заднього виду, інші патрубки вихлопної системи та 19-дюймові колісні диски.

У салоні X1 M35i xDrive встановлено мультимедійну систему iDrive в останній версії. Оздоблення кабіни виконано зі шкіри та алькантари, а як акценти використаний темний алюміній. Продаж нового флагмана BMW почнеться у жовтні 2023 року, автомобілі збиратимуться в баварському місті Регенсбург. Вартість починається від 49 900 доларів.

Читайте також:
«Заряджений» BMW M3 прокачали до 650 к.с.