X

335 км/год і 3,5 с до сотні: Bentley представив найшвидший автомобіль в історії марки

На спеціальному заході у Монтереї (США) компанія Bentley представила розкішне купе Mulliner Batur. Новинка вийде обмеженим тиражем у 18 екземплярів, вартістю 1,95 млн доларів кожен.

Незважаючи на те, що це найдорожча модель в історії британської марки, весь тираж розпродали до офіційної презентації. Така висока вартість зумовлена ​​тим, що на автомобілі виробник реалізував безліч нових ідей. До того ж у оздобленні використано шпон рідкісних порід дерева та 18-каратне золото. Складання купе здійснюватиметься вручну.

Mulliner Batur побудований на шасі Continental GT і відкриває новий напрямок у дизайні Bentley. У купе кутастий кузов з яскраво вираженою плечовою лінією, модернізована решітка радіатора, витягнутий капот і мінімалістичні світлодіодні фари. Серед інших особливостей – висувний спойлер, задній дифузор з вуглеволокна, аеродинамічні бокові спідниці та спеціальні 22-дюймові колеса.

Під капотом розкішного автомобіля встановлено 6,0-літровий бітурбований двигун W12, який видає 740 к.с. потужності та 1000 Нм крутильного моменту. Таких показників вдалося досягти завдяки використанню нового повітрозабірника, переробленого турбокомпресора, потужних проміжних охолоджувачів та титанового вихлопу. Мотор пов’язаний з 8-ступеневою коробкою передач з подвійним зчепленням та системою повного приводу. Розгін з місця до «сотні» займає 3,5 секунди, а максимальна швидкість становить 335 км/год. Поставка машин власникам почнеться в 2023 році.

Читайте також:
Bentley отложила выход своего первого электромобиля до 2026 года