X

«Автомобіль року в Україні 2017»: переможець у номінації «Купе/кабріолет»

В номинации «Купе/кабриолет года» победу одержал культовый американский спорткар Ford Mustang.

У себе на батьківщині Mustang уже понад півстоліття є культовою моделлю завдяки оригінальному дизайну, потужним двигунам і динамічним характеристикам. Але тільки нинішнє, шосте, покоління моделі почали офіційно поставляти в Європу. Причому Mustang пропонують у двох варіантах кузова – купе або кабріолет.

Під капотом новинки – турбований 2,3-літровий мотор потужністю 314 к.с., і старий добрий 5-літровий американський «атмосферник» із 418 кіньми під капотом і тягою в 530 Нм.

Обидва мотори демонструють високу динаміку – розгін до «сотні» займає 5,8 і 4,8 секунди, а максимальна швидкість досягає 234 і 250 км/год. Всі версії оснащені 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Салон Mustang виконаний у класичному стилі, але не позбавлений сучасних елементів. Машину можна максимально підлаштувати під настрій і амбіції власника. Для цього є можливість вибору кількох режимів їзди – Normal, Sport+, Track і Snow/Wet. Вони відрізняються налаштуваннями ESC, трансмісії, підсилювача керма і акселератора. Окремими кнопками можна послабити втручання ESP, а також обрати один із трьох режимів роботи підсилювача керма (Normal, Sport і Comfort).

Крім того, оцінити свої успіхи зі швидкого подолання трас можна за допомогою програми TrackApps. Вона дає змогу вивести на приладову панель секундомір, фіксує час розгону до 50, 100 і 200 км/год або проходження чверті милі, перевантаження під час розгону або дрифту, довжину гальмівного шляху та інші показники.