X

40-річний позашляховик Toyota Land Cruiser 70 вийде на ринок в оновленому вигляді

Основная причина модернизации – ужесточение требований безопасности в отдельных регионах

Рамний позашляховик Toyota Land Cruiser 70 з майже 40-річною історією чекає планове оновлення. Про це з посиланням на представників компанії повідомило видання Motoring.

Модернізація носитиме технічний характер. Вона стосуватиметься праворульних автомобілів, які наразі продають в Австралії та Океанії. Основна причина вимушених нововведень – посилення правил безпеки. Вони набудуть чинності з жовтня 2021 року. На початковому етапі регламент ADR 85 торкнеться лише легкові моделі, а в листопаді 2022 дістанеться й позашляховиків.

Згідно з новими правилами, для проходження верифікації Toyota Land Cruiser 70 необхідно «скласти» краш-тест з імітацією удару бічною стійкою кузова об стовп. Впоратись із цим випробуванням позашляховику дасть змогу плановане виробником оновлення конструкції.

П’ять років тому вантажівка з одинарною кабіною Toyota LC70 показала в краш-тесті чудовий результат, отримавши максимальні п’ять зірок. А ось моделі в іншому кузові – вантажівка із дворядною кабіною, пасажирський позашляховик і фургон – продемонстрували не такі хороші показники.

Після цього компанія додала системи курсової стійкості, розподілу гальмівних зусиль та асистент допомоги при рушанні на підйомі. За попередніми даними, Toyota впровадить обладнання пасивної безпеки від однойменного пікапа, що добре зарекомендував себе, на все сімейство. Це дасть змогу відповідати новому регламенту ADR 85.

За деякими даними, новий Тойота Ленд Крузер 70 пропонуватимуть із колишнім 4,5-літровим дизельним мотором V8, що видає 205 к.с. У пару йому передбачено п’ятиступеневу автоматичну коробку передач і повний привід.

Читайте також:
Toyota хоче уповільнити глобальний перехід на електромобілі

Нові вимоги стосуються лише австралійського ринку, що є одним з найбільших для LC70. Крім нього, японці продають ліворульні версії моделі в Африці і на Близькому Сході. Там модернізацій поки що не очікується.