X

832 км: конкурент Tesla здивував дальністю пробігу

Новый электромобиль Lucid Air появится в продаже до конца года, но потенциальные покупатели наверняка заинтересовались им еще больше

Виробник електрокарів — стартап Lucid — розкрив запас ходу свого первістка — седана Air. Озвучена в Lucid цифра справді дивує. Йдеться про 832 кілометри. Це новий рекорд, яким вдалося залишити далеко позаду Tesla Model S з її 647 км на одному заряді акумулятора.

Найімовірніше, такий показник невипадковий, і виробник навмисно хотів показати кращий результат порівняно з Тесла. Все тому, що засновник Lucid раніше був головним конструктором Model S. Він добре знав усі нюанси і особливості електрокара і встановив на свій седан батарею ємністю 130 кВтг (проти 100 кВтг у Model S). Але і це ще не все. Йому вдалося домогтися зниження аеродинамічного опору до 0,21.

Зазначимо, що концепт нового седана представили ще чотири роки тому. Цей час виробнику знадобився для доопрацювання свого дітища і пошуку інвесторів. Останнє дало змогу їм побудувати завод в Аризоні і перейти до етапу виробництва попередніх замовлень.

Запас ходу в 832 км, яким похвалилися в Lucid, повністю відповідає дійсності. Його порахували за методикою американського агентства EPA. Щоправда, безпосередньо агентство седан поки що не випробовувало, це зробила компанія FEV North America, яка проводить подібні експертизи за запитами автовиробників.

Раніше, анонсуючи Lucid Air, виробник говорив, що його електрокар виявиться кращим за Тесла і здивує не тільки дальністю пробігу, а й розкішним салоном. При цьому електроседан буде дорожчим, а виробляти його вирішили в меншій кількості.

Читайте також:
Китайский электромобиль Lucid Air замечен на улицах Сан-Франциско