X

ACM City One: новий доступний електромобіль зі змінними батареями

Автомобиль поставят на конвейер в 2023 году

На початку вересня на виставці IAA в Мюнхені стартап Adaptive City Mobility (ACM) представить електричний сітікар. Новинка під назвою City One розроблена за підтримки уряду Німеччини і компанії Magna.

Перші прототипи електрокара стартап представив у 2017 році, через три роки дизайн автомобіля затвердили остаточно. У 2023 ACM пообіцяв випустити перші зразки новинки, а в 2024 почати її масове виробництво. При цьому точну локацію виробництва називати не стали, відомо тільки, що це буде Азія.

За попередньою інформацією цільовим ринком електрокара стане Азія і Африка. Це в свою чергу може свідчити про невисокий рівень активної і пасивної безпеки. Цільовим сегментом City One будуть служби доставки, каршерінга і таксопарки. Крім комерційних компаній, автомобіль також запропонують у приватному порядку. Іншими словами, купити його зможе будь-хто. Цінник становитиме 11 250 – 17 620 доларів залежно від комплектації.

За цю суму виробник пропонує автомобіль, розрахований на п’ять пасажирів і 400 літрів вантажу або ж його вантажний варіант. У такому випадку встановлюється перегородка за сидіннями і заглушка замість стекол задніх дверей. Зовні маленький автомобіль здатний змістити європаллету. Доповненням до комерційного використання стане показ реклами на ходу. Таке стало можливим завдяки 40-дюймовому монітору під склом багажних дверей.

У рух City One приводить електромотор потужністю 34 к.с. Максимальна швидкість — 110 км/год. Найцікавіше — конструкція акумулятора. Він розділений на дві частини — знімну і незнімну. Перша складається з чотирьох блоків по 2,5 кВтг кожен і зовні нагадує невелику валізку. Він легко виймається, а крім того його можна зарядити вдома і просто встановити на колишнє місце. Важить одна така валізка близько 10 кг. Повного заряду акумулятора достатньо для подолання 240 км шляху. Для тих, кому цього здасться мало, стартап пропонуватиме ще один варіант із третьою батареєю, встановленою на даху. З нею запас ходу збільшиться до 360 км.

На сьогодні стартапу з німецьким корінням вдалося зібрати на City One 208 тисяч заявок загальною вартістю 3 мільярди євро.

Читайте також:
Chery готує дешевий електромобіль для молоді — перші фото