X

Африканці представили аналог Renault Sandero Stepway

Первый африканский автомобиль попробует побороться с Renault Sandero Stepway

На сьогодні жодна африканська країна не має свого автомобіля, але в найближчому майбутньому все може змінитися. Компанія Mureza Auto, яка з’явилася на світ у ПАР у 2011 році, готує до випуску свою першу модель — Prim8. Поки що виробник показав прототип новинки, проте поява серійної версії відбудеться вже дуже скоро — її планують показати наприкінці вересня!

Prim8 — це компактний кросоверний хетчбек, який є аналогом Renault Sandero Stepway. Автомобіль має такі самі пропорції, аналогічні розміри і майже такий самий позашляховий обвіс. Також у нього доволі стильні колеса і рейлінги на даху.

Prim8 мають намір оснащувати 1,3-і 1,5-літровими бензиновими моторами, які стикуватимуться з МКПП і варіатором (на вибір). У топових варіантах оснащення машина матиме такі плюшки, як кондиціонер, датчики паркування, камера заднього виду, навігація, мультимедіа з 7-дюймовим дисплеєм і електрорегулювання водійського сидіння. Ціна автомобіля перебуватиме в межах 12 000 — 13 500 доларів.

Спершу Prim8 вироблятимуть шляхом великовузлового складання на заводі в Россліні, а пізніше — на підприємстві в Зімбабве і колишніх виробничих потужностях Hyundai в Ботсвані. Потім у планах компанії значиться розробка і випуск пікапа, а також кросовера. Причому ці моделі оснащуватимуть не тільки бензиновими, а й дизельними і навіть гібридними силовими установками.

Читайте також:
С кальяном и гусеницей: самый странный автомобиль в мире