X

Alfa Romeo представила цікавий 3-дверний автомобіль

Он приурочен к 100-летию сотрудничества итальянской марки с ателье Zagato

У 2021 році Alfa Romeo та міланське кузовне ательє Zagato відсвяткували 100-річний ювілей співпраці. Їхнім першим спільним автомобілем був Tipo G1 1921, а «ювілейним» став тридверний хетчбек на базі седана Alfa Romeo Giulia — Alfa Romeo Giulia SWB Zagato. Він виготовлений в єдиному екземплярі для неназваного колекціонера з Німеччини, який погодився профінансувати проєкт.

В основу унікальної «тридверки» ліг задньопривідний седан Alfa Romeo Giulia Quadifoglio з форсованим до 540 к.с. Twin-Turbo V6 2.9 та механічною коробкою передач. Також для автомобіля вкоротили платформу, що відображено у назві моделі — SWB (Short Wheel Base). Причому коротшою стала не тільки колісна база, а й передній та задній звіси кузова.

У Giulia SWB Zagato повністю оригінальний вуглепластиковий кузов, в якому проглядається схожість із гоночними автомобілями 1960-х років та купе Alfa Romeo SZ кінця вісімдесятих. Дизайн останього також розроблений Zagato. Зокрема, на спорідненість із «дводверкою» вказують фари з трьома секціями ходових вогнів. Ну і звичайно ж, не обійшлося без фірмового даху із двома опуклостями.

Компонування салону не змінилося, але деякі панелі замінили вуглепластиковими. У передньому ряду встановили спортивні ковші з оригінальною оббивкою, а на місці задніх сидінь — напівкаркас безпеки.

Вартість Alfa Romeo Giulia SWB Zagato не озвучується. Найближчим часом унікальний тридверний хетчбек передадуть замовнику.

Читайте також:
Новий спорткар Alfa Romeo буде електромобілем