X

Американський стартап Alpha показав прототип електропікапа Wolf

Это первая из анонсированных моделей компании, у которой есть шанс пойти в серию

Американський електромобільний стартап Alpha Motor Corporation провів відео-презентацію своєї нової моделі — електричного пікапа під багатообіцяючою назвою Wolf. Раніше підопічні екс-дизайнера Lexus та Audi Едварда Лі розробили цілу модельну лінійку. До неї увійшли купе Ace, кросовер Jax, седан Saga, універсал Saga Estate, безпілотний шатл Room, позашляховик Rex та ретромобіль Montage.

Але всі вони існують лише у вигляді комп’ютерних рендерів. Тоді як новий пікап представлений у вигляді робочого прототипу і має стати першою серійною моделлю Alpha. В опублікованому на YouTube відеоролику пікап мчить по пісках та байраках штату Каліфорнія, які нагадують пейзажі постапокаліптичного бойовика «Божевільний Макс».

Вперше макет Wolf стартап показав у 2021 році в Автомобільному музеї Петерсена у Лос-Анджелесі. Нинішня відеопрем’єра покликана нагадати не тільки про потенційну серійну модель, але й про сам стартап. У ролику та у свіжому прес-релізі Alpha перераховані основні технічні характеристики Wolf.

В основі моделі лежить простенька лонжеронна рама. Передня підвіска — незалежна пружинна на подвійних поперечних важелях, задня — на ресорах. Габаритна довжина пікапу з однорядною кабіною — 4828 мм, ширина — 1900 мм, висота — 1768 мм. Відстань між осями — 2780 мм. Довжина багажної платформи — 1828 мм. Також новинці обіцяні модифікації з полуторною та дворядною кабіною: Wolf+ та Superwolf.

На ринку пікап запропонують із заднім та повним приводом. У останньому випадку Alpha Wolf укомплектують двома електродвигунами потужністю 288 к.с. кожен. Архітектура у пікапа — 400-вольтова. Ємність тягової батареї — 65-85 кВт•год залежно від версії. Запас ходу — не менше 442 км. За даними розробників, з місця до 96 км/год «Вовк» прискорюється за 5,8 секунди, в якій версії, не поточнюється. Максимальна швидкість обіцяна на рівні 201 км/год. Максимальна маса причепа на буксирі — 1,3 тонни.

Оформлений в ретро-стилі салон технічно нічим не поступається Tesla: керування всіма технічними функціями зашито у центральний дисплей. Також обіцяно якісну шумоізоляцію та сучасні системи допомоги водієві.

Читайте також:
Ford Transit приміряв вигляд пікапа Ranger (фото)

Дата початку виробництва електропікапу Alpha Wolf не озвучена. Імовірно, це відбудеться 2025 року, але замовлення вже приймаються. Очікуваний діапазон цін — від 36 000 до 46 000 доларів.