X

Анонсовано новий «американський» Hyundai Santa Fe

У дилеров кроссовер пятого поколения появится в первой половине 2024 года

Майбутній автосалон у Лос-Анджелесі стане місцем прем’єри американської версії нового Hyundai Santa Fe. Презентація новинки відбудеться 16 листопада у день відкриття шоу. У місцевих дилерів кросовер з’явиться у першій половині 2024 року.

Від попередника новий Hyundai Santa Fe відрізняється рубаним дизайном з різкими лініями, яскраво вираженими колісними арками та характерною Н-подібною оптикою. Зі зміною поколінь кросовер додав 46 мм у довжину й тепер досягає 4830 мм. Колісна база збільшилася на 48 мм до 2815 мм. Це дозволило забезпечити на 35 мм більший простір для ніг пасажирів другого ряду. Стеля на головами пасажирів третього ряду вища на 15 мм, ніж у моделі попереднього покоління. Як стверджується, це найкращий простір над головою у своєму класі.

Салон укомплектований двома 12,3-дюймовими екранами (панель приладів та «мультимедійка») та 6,6-дюймовим дисплеєм клімат-контролю. Також у стандартній комплектації бездротова зарядка на два смартфони та цифрове салонне дзеркало заднього виду. «Фішка» нового кросовера — двостороннє багатоконсольне місце для зберігання речей, яке можуть відкрити як передні, так і задні пасажири».

На ринку новий Hyundai Santa Fe запропонують двома двигунами, включаючи наддувний 2,5-літровий чотирициліндровий віддачею 277 к.с. та 422 Нм. Також кросовер буде доступний з електрифікованим турбомотором робочим об’ємом 1,6 літра. Віддача такого агрегату складе 178 к.с. та 265 Нм крутного моменту.

Читайте також:
У Hyundai Palisade з'явилася «чорна» версія Calligraphy Night Edition

Очікується, що «п’ятий» Santa Fe отримає великий список систем допомоги водієві, включаючи запобігання зіткнень, утримання в смузі руху, інтелектуальний круїз-контроль та шосейний «автопілот». Не виключено, що у списку опиняться інтелектуальна система допомоги при дистанційному паркуванні, системи запобігання зіткненням ззаду, безпечному виходу та кругового огляду. Крім того новий Santa Fe стане першим Hyundai в Америці з системою моніторингу фізичного стану водія.