X

Анти-Крузак: Toyota почала пропонувати дуже незвичайну модель

Компания запустила каршеринг компактных электромобилей C+Pod

Наприкінці минулого року Toyota випустила ультракомпактний електромобіль — C+Рod. Це повна протилежність величезному Toyota Land Cruiser 300, який дебютував нещодавно. Електрокар створювали спеціально для каршерінгу. Автомобіль нарешті доступний клієнтам у префектурі Канагава, Японія. Взяти його в оренду може будь-хто. Вартість — 7 доларів за  годину або 43 долари за 12 годин.

Пропонований автомобіль, по суті, належить до класу L7e — важкі квадроцикли. Такі транспортні засоби допускаються на дороги загального користування, а вартість їх страховки розраховується за мотоциклетним тарифом.

Новий Toyota C+Pod укомплектований електромотором потужністю 13 к.с. (9,2 кВт) і батареєю ємністю 9,06 кВтг. Паспортний запас ходу — 150 км. Для повного заряду акумулятора знадобиться близько 5 годин від побутової мережі. Ба більше, цей компактний електрокар може і сам служити джерелом енергії. Для цього під водійським сидінням передбачена розетка.

Зовні електрокар має максимально простий вигляд. Те саме можна сказати і про внутрішнє оздоблення. Салон виконаний із використанням матеріалів, що миються. Передня панель і дверні карти пластикові, звичного килимового настилу на підлозі немає. Замість нього “красується” пластик.

Читайте також:
Нова Toyota Land Cruiser 300 — готовий перший тюнінг