X

Apple не вдалося створити повністю безпілотний автомобіль

Упрощенная версия Apple Car выйдет в 2028 году

Apple вкотре відклала вихід свого першого автомобіля. Нова дата — 2028 рік. І, як повідомив Bloomberg, це буде не довгоочікуваний безпілотний електромобіль. За інформацією видання, компанія готує спрощену версію Apple Car із меншою кількістю функцій.

Поки Apple зосередиться на розробці автопілота, порівнянного за функціональністю із системою Tesla (рівень 2+). Це передбачає автоматичне керування, прискорення та гальмування, але водій повинен зберігати контроль над автомобілем.

Проєкт Apple Car розпочався ще 2014 року. За цей час він декілька разів зупинявся й знову запускався. У перші роки розробка автомобіля трималася у таємниці. У якийсь момент компанія офіційно оголосила про закриття проєкту «Титан» та розформування команди розробників.

Влітку 2023 Apple засвітила прототип свого безпілотника. Офіційну презентацію обіцяли 2025 року, але пізніше відклали на рік. За деякими даними, наразі представники Apple зустрічаються з потенційними партнерами в Європі, щоб обговорити новий план.

Читайте також:
General Motors заявив про відмову від Apple CarPlay та Android Auto

Bloomberg вважає, що нова відстрочка — це «поворотний момент» для Apple Car. Якщо його не вдасться випустити, керівництво компанії може «серйозно переглянути існування проєкту». Чи реалізується це «пророцтво», покаже час.