X

Arrow STF – перший серійний автомобіль на сонячних батареях

Австралийская компания Clenergy Team Arrow разрабатывает спортивный автомобиль на солнечных батареях Arrow STF. Он станет первой серийной моделью с этой технологией.

Новий електромобіль Arrow STF практично повністю покритий сонячними батареями. Їх площа становить 5 квадратних метрів, чого цілком достатньо для стабільної підзарядки літій-іонних акумуляторів.

Заряду батарей, як стверджують розробники, має вистачити для пробігу в 300-400 км з середньою швидкістю 110 км/год, а з сонячними батареями Arrow STF зможе їхати хоч цілий день (за умови ясної погоди).

Автомобіль на сонячних батареях Arrow STF – купе з дуже низьким коефіцієнтом лобового опору. В основі його лежить обтічний одномісний Arrow 1. Йому належить рекорд швидкості для авто з сонячними батареями – 126 км/год.

Двомісний Arrow STF буде комфортніший ніж прототип і просторіший всередині. У нього з’явиться багажник, а комплектацію поповнить кондиціонер.

Новий електрокар Arrow STF представлять у 2017 році під час марафону World Solar Challenge. У цьому 3000-кілометровому пробігу беруть участь тільки машини на сонячних батареях. Купити електромобіль можна буде приблизно за 250 тис. доларів. На нього вже надійшло кілька замовлень.