X

Іспанське ательє Bengala представило купе Bengala F12 Caballeria

Дизайнерское ателье Bengala Automotive презентовал новый проект, получивший название Bengala F12 Caballeria.

За основу для свого нового дітища молоде, але амбітне дизайнерське ательє з Мадрида взяло серійне купе Ferrari F12berinetta. Кузов новинки, що отримала власне ім’я Bengala F12 Caballeria, виконано з карбонового волокна. Стильний дизайн, розроблений за участю знаменитого ательє Pininfarina, виявився недостатньо агресивним на думку іспанських колег. Тому вони використали весь свій гарячий іспанський темперамент, щоб максимально наблизити вигляд машини до болідів серії GT3.

Загалом буде виготовлено 10 екземплярів купе Bengala F12 Caballeria. Вони призначені для заможних колекціонерів і людей, що трепетно ставляться до власної індивідуальності. За словами творців, всі 10 машин готові до літа майбутнього року.

Кожен покупець Bengala F12 Caballeria автоматично стає учасником фірмової «привілейованої програми». Вона забезпечить клієнтам ательє першочерговий доступ до інформації про майбутні проекти Bengala і дасть змогу брати участь у приватних заходах, організованих компанією. Крім того, клієнти ательє зможуть внести свій внесок у процес персоналізації кожного екземпляра машини.

Про технічні характеристики ексклюзивного купе Bengala F12 Caballeria в компанії не повідомляють. Нагадаємо, що серійна версія Ferrari F12berinetta оснащується атмосферним бензиновим двигуном V12 об’ємом 6262 см3 із безпосереднім уприскуванням. Він розвиває потужність 740 кінських сил, а крутильний момент досягає 690 Нм.

Преселективну коробку передач F1 для кращого розважування на вісі встановлено ззаду в блоці з головною передачею. На розгін до «сотні» купе F12berlinetta потрібно лише 3,1 секунди. А ще через 5,4 секунди стрілка спідометра подолає позначку 200 км/год. За даними Ferrari, максимальна швидкість F12berinetta досягає 340 км/год.