X

Audi A1 перетворився на кросовер

Семья стильных кроссоверов Audi пополнилась новым представителем – компактным городским Audi A1 citycarver 2019

В Інгольштадті продовжують наповнювати сегмент кросоверів. Не встигли шанувальники марки обговорити новий купеподібний Audi Q3 Sportback, як компанія представила чергову яскраву новинку – Audi A1 citycarver. Новачок створений на базі хетчбека A1 Sportback. За довжини лише 4 м, він має ідеально вписатися в тісні вулиці сучасного мегаполісу.

Audi A1 citycarver

М’язисті форми, які ведуть свій родовід від знаменитого ралійного боліда Audi Quattro, увиразнюють спортивний характер новинки, а не спасувати перед легким бездоріжжям допоможе збільшений майже на 40 мм дорожній просвіт і захисна обробка по периметру. Крім того, збільшення кліренсу позитивно вплинуло на оглядовість і зручність доступу в салон. Нова підвіска дала змогу збільшити кліренс на 35 мм, решту надбавки дали більші порівняно з A1 Sportback колісні диски розмірністю від 16 дюймів.

Колірна палітра A1 citycarver охоплює 9 кольорів екстер’єру, 2 варіанти забарвлення даху, а також кілька варіантів декоративного оздоблення кузова. Крім багатої базової комплектації, покупцям буде запропоновано 3 варіанти оздоблення інтер’єру: advanced, design selection і S line. Тим, хто вибере S line, зможуть також обирати між комбінованим оздобленням зі штучної шкіри з тканиною або алькантарою.

Audi A1 citycarver успадкував від спорідненої моделі A1 Sportback просторий інтер’єр і місткий багажний відсік на 335 літрів. Це саме стосується списку базового і опційного обладнання, включаючи повністю світлодіодні фари з динамічними задніми «поворотниками». Крім того, A1 citycarver, має у своєму арсеналі спойлер на даху S line і 16-дюймові легкосплавні диски, пропоновані в базовій комплектації. У списку електронних помічників – адаптивний круїз-контроль, паркувальний асистент, система превентивної безпеки Audi pre sense front із функцією розпізнавання пішоходів і велосипедистів, а також система контролю за рядністю.

Для новинки будуть запропоновані аналогічні силові агрегати, які використовуються на A1 Sportback. Нагадаємо, що для A1 Sportback оснащується ефективними і економічними бензиновими моторами потужністю від 95 до 200 к.с. Всі вони забезпечені турбонаддувом, безпосереднім уприскуванням палива і фільтром сажі. Покупці зможуть обирати між механікою і 7-ступінчастою роботизованою трансмісією S tronic із двома зчепленнями. Найпотужніший мотор буде працювати виключно в парі з 6-ступінчастою КП S tronic.

Автомобіль забезпечили всім необхідним для розваги і комунікацій. Це має передусім залучити до новинки молодіжну аудиторію і людей, які ведуть активний спосіб життя. Повністю цифрова приладова панель є стандартним оснащенням, а віртуальний кокпіт і MMI navigation plus доступні для топ-комплектацій. Керувати більшістю функцій можна за допомогою 10,1-дюймового дисплея або голосом. Знайти необхідну локацію за допомогою навігатора стало простіше за рахунок функції вільного пошуку.

Крім того, компанія Audi пропонує додаткові функції, наприклад, навігацію Google Earth, інформацію про трафік у режимі реального часу, доступність парковок, точку доступу Wi-Fi для мобільних пристроїв тощо. Меломани оцінять аудіосистему об’ємного звучання Bang & Olufsen 3D Premium Sound System потужністю 560 Вт.

Audi A1 citycarver отримав опціонний пакет Dynamic. Він охоплює гальмівні диски, пофарбовані в червоний колір супортами, адаптивний підсилювач керма, активатор звуку вихлопної системи і підвіску з регульованими амортизаторами. Система Audi drive select пропонує чотири режими роботи – auto, dynamic, efficiency і individual. Також покупці можуть обирати з широкого асортименту колісних дисків розмірністю від 18 дюймів.

Замовити Audi A1 citycarver можна буде в Європі вже в серпні нинішнього року, а в шоу-румах новинка з’явиться наприкінці року. На початковому етапі компанія Audi запропонує спеціальне виконання edition one (на фото), яке відрізняється особливою колірною гамою з використанням сріблясто-сірого або яскраво помаранчевого декору, а також 18-дюймовими колесами. Повітрозабірники, радіаторна решітка, емблеми Audi та інші декоративні елементи пофарбовані чорним лаком. Передня і задня світлотехніка покриті тонуванням, а дах і корпуси дзеркал вдало контрастують із кольором кузова. Автомобіль також прикрасили аплікаціями “edition one” в нижній частині задніх дверей. Ексклюзивне оздоблення інтер’єру на основі пакета S line охоплює контрастну строчку і декоративні вставки помаранчевого або сріблястого кольору.