X

Audi A8 2018 – нові подробиці флагманського седана Ауді

Четвертое поколение Audi A8 станет легче и получит новые мощные турбодвигатели.

Преміальний седан Audi A8 2018 офіційно представлять у вересні на Франкфуртському автосалоні. Над ним працює нова команда дизайнерів на чолі з Марком Ліхте. Саме він розробив концепт-кари Audi Prologue, і новий Ауді А8, з огляду на все, буде на них схожий.

Нова платформа MLB Evo передбачає більш широке використання алюмінію в конструкції. Як результат, маса зменшиться приблизно на 200 кг.

Вже відомо, що Audi A8 нового покоління отримає віртуальну приладову панель, а перемикачі на центральній консолі замінять сенсорним екраном з тактильним зворотним зв’язком. Тобто, на ньому можна буде відчути кнопки і навіть почути звук їх спрацьовування.

Серед опцій обіцяють пневмопідвіску, систему розпізнавання жестів, Wi-Fi і камери 360-градусного огляду. З’явиться і автопілот Audi для руху в заторах.

Ауді А8 2018 отримає нові бензинові та дизельні двигуни з турбонаддувом. Зокрема, підтверджено появу 4,0-літрового 435-сильного дизеля з електронаддувом від Audi SQ7. Заряджений седан Audi S8 отримає 4,0-літровий V8 на 550 к.с., запозичений у Porsche Panamera Turbo.

Для найдорожчої версії Audi A8 готують 6,0-літровий 610-сильний W12 від розкішного кросовера Bentley Bentayga. У перспективі з’явиться і гібрид Audi, що заряджається.