X

Audi анонсувала новий електромобіль: офіційний тизер

Презентация купеобразного электрокара состоится 26 января 2023 года

Audi продовжує тизерити свій новий електромобіль. Презентація концепт-кара під назвою Activesphere відбудеться 26 січня. За інформацією видання Motor1, йдеться про четверту та останню модель в електричній лінійці Sphere. До неї вже увійшли двомісний родстер, седан та мінівен. Усі концепти лінійки демонструють бачення Audi майбутніх електромобілів із передовим дизайном та функціями.

Жодної технічної інформації про Audi Activesphere наразі немає. Єдиний затемнений тизер, опублікований компанією, демонструє стрімкий купеподібний кузов електромобіля із досить високим дорожнім просвітом. Самі розробники називають Activesphere «амбітним авантюристом, активним та елегантним».

Перший тизер Audi Activesphere Concept німецька марка представила у серпні 2022 року. Тоді показали затемнену передню частину кузова та вседорожні шини. Наприкінці року з’явилося зображення автомобіля зверху, на якому було видно задню частину, скляний дах та широкі крила. Фото салону поки немає, але очікується що він буде червоним.

Презентація першого представника нової електричної лінійки — дводверного спортивного електромобіля Skysphere — відбулася у серпні 2021 року. Головною «фішкою» родстера із довгою передньою частиною була колісна база, що регулювалася. Як говорили в компанії, він був розроблений для комфортної подорожі та при цьому відрізнявся високою продуктивністю.

Читайте також:
Audi виграла суд проти китайської Nio: що не поділили

У вересні цього року дебютував концепт електричного седана Grandsphere. В Audi його називають «приватним дорожнім літаком». Декількома місяцями пізніше компанія показала третій концепт-кар — електричний мінівен Audi Urbansphere.