X

Audi e-Tron став донором батарей для індійських електрорикш

На улицах Индии «зеленые» тук-туки появятся в начале 2023 года

Німецько-індійський стартап Nunam представив електрорикшу, укомплектовану батареями від тестових електрокросоверів Audi e-Tron. На початку 2023 року в рамках пілотного проекту три прототипи електрорикш виїдуть на індійські вулиці. Їх створено за участю стажистів заводу Audi в Неккарсульмі. Фінансує проєкт екологічний фонд Audi, який підтримує стартап із 2019 року.

За словами співзасновника Nunam Продипа Чаттерджі, електрорикші стануть другим етапом використання батарей Audi e-Tron. Третім буде світлодіодне освітлення. Це дасть змогу максимально використовувати весь потенціал акумуляторних блоків до їх утилізації.

Ще однією метою Nunam у цьому проєкті є зниження рівня забруднення навколишнього середовища. Для підзарядки своїх тук-туків стартап використовує сонячні панелі. Тоді як поширені в Індії електричні рикші здебільшого використовують недовговічні свинцево-кислотні батареї. Такі блоки не тільки не утилізуються належним чином, але і зазвичай заряджаються електрикою від вугільних електростанцій.

Випробувати електрорикшу Nunam зможуть і європейці. З 22 червня спеціально побудований прототип візьме участь у фестивалі GreenTech в Берліні.

Читайте також:
У Києві зняли рекламу нового електромобіля Mercedes (відео)