X

Audi підкоригувала зовнішність і оснащення седанам A8 і S8

Автомобили привели в соответствие с текущим языком дизайна марки

Audi прагне зміцнити позиції на світовому ринку і активно модернізує свій модельний ряд. Буквально вчора (1 листопада 2021 року) компанія представила розтягнуту версію А8 для ринку Китаю, а тепер показала оновлений представницький седан А8 і “заряджений” S8.

Флагманський продукт компанії з Інгольштадта отримав перше масштабне оновлення, починаючи з 2017 року. Від попередника його можна відрізнити за ширшою решіткою радіатора, модернізованими матричними фарами з новою графікою, бампером з іншим повітрозабірником і трохи підкоригованим заднім ліхтарям. Завершують зміни чотири нових металізованих відтінки для кузова: District Green, Firmament Blue, Manhattan Grey і Ultra Blue. Також в гаму додано п’ять матових кольорів: Daytona Grey, Floret Silver, District Green, Terra Grey і Glacier White.

У салоні представницького седана змін не відбулося. А ось щодо технічної частини деякі коригування все ж є. Опційно моделі запропонували повнокероване шасі з підкермовими задніми колесами і активною підвіскою. До моторної гамми Audi A8, яка охоплює три бензинових і один дизельний двигун, додали гібридну установку потужністю 449 або 462 к.с. У продаж новинка надійде в грудні цього року. Ціна починається від 99 500 євро.

Високопродуктивному Audi S8 провели легкий фейсліфтинг, привівши у відповідність з поточною мовою дизайну марки. Спортивний седан отримав збільшену решітку радіатора зі стільниковим наповненням, підкориговані бампери, матричні фари і задні ліхтарі з графікою, як у A8. Водночас йому зберегли чотири патрубки вихлопної системи, активну підвіску і спортивний диференціал для підвищення керованості.

Читайте також:
Audi тестує на Нюрбургрингу новий кросовер (фото)

У рух оновлений S8 приводить 4,0-літровий бітурбований двигун V8 потужністю 563 к.с. і 800 Нм, який дозволяє розганятися від 0 до 100 км/год за 3,8 секунди. На ринок новинка вийде наступного місяця. Стартова вартість становить 115 000 євро.