X

Audi представила оновлений Q7

Флагман кроссоверной линейки впервые получил лазерную переднюю оптику

Audi оновила флагманський кросовер Q7, актуальне покоління якого дебютувало ще 2015 року. Зовнішність моделі переробили відповідно до сучасної мови дизайну бренду. Зокрема, у передній частині перероблена решітка радіатора з L-подібними вставками, бампер зі збільшеними повітрозабірниками та нова «розумна» оптика.

У базовій версії кросоверу дісталися світлодіодні фари Matrix. Топова комплектація Vorsprung оснащена «фірмовими» фарами HD Matrix із лазерним світлом. У кожній з них 24 світлодіоди та потужний лазерний діод. Лазерне світло активується на швидкості 70 км/год та значно збільшує дальність променя. Також топової версії дісталися цифрові денні ходові вогні.

У чотирьох варіантах дизайну доступні нові задні OLED-ліхтарі. Як і Audi A8, Q8 та Q5, вони мають функцію індикації наближення: електроніка активує блоки при наближенні інших учасників руху до нерухомого Q7 ззаду на відстань до двох метрів.

Кузовна палітра Audi Q7 доповнена трьома відтінками: Sakhir Gold, Ascari Blue та Chilli Red. Також клієнти зможуть обирати з кількох варіантів декору та легкосплавних колісних дисків діаметром до 22 дюймів. Комплектацій три — S line, Black Edition та Vorsprung. Також обіцяно ексклюзивну версію Launch Edition, яка вийде обмеженим тиражем.

Вперше пасажири Audi Q7 можуть безпосередньо використовувати популярні додатки сторонніх постачальників, наприклад, Spotify або Amazon Music. З кожним наступним оновленням ПЗ їх набір розширюватиметься. Удосконалена віртуальна кабіна наразі відображає попередження про зміну смуги руху, інформацію про інших учасників дорожнього руху (вантажівки, автомобілі та мотоцикли). Також у розпорядженні водія попередження про відстань, інформація про світлофори та дані системи допомоги на перехрестях. І все це в HD-якості.

Жодних технічних змін планове оновлення не принесло. Як і раніше, у стандартному оснащенні всіх версій кросовера адаптивна пневмопідвіска з регульованим дорожнім просвітом та повний привід Quattro. У топовій комплектації — повнокероване шасі, активний задній диференціал з індивідуальними муфтами на кожному колесі та активні стабілізатори поперечної стійкості.

Оновлений кросовер запропонуть у двох дизельних та двох бензинових версіях. Базовий дизельний Q7 45 TDI укомплектований 3,0-літровим двигуном V6 віддачею 231 к.с. та 500 Нм крутного моменту. З місця він розганяється до 100 км/год за 7,1 секунд. Максимальна швидкість сягає 225 км/год.

Версія 50 TDI використовує той же двигун V6 3.0 віддачею 286 к.с. та 600 Нм. Час прискорення до «сотні» — 6,1 секунди. Максимальна швидкість — 241 км/год.

Бензинова модифікація 55 TFSI отримала турбований V6 3.0 віддачею 340 к.с. та 500 Нм. Від 0 до 100 км/год такий кросовер пришвидшується за 5,6 секунд. Максимальна швидкість обмежена електронікою на 250 км/год.

Топовий SQ7 укомплектований 4,0-літровим V8 потужністю 507 к.с. і максимальним моментом, що крутить, 770 Нм. До першої «сотні» такий кросовер прискорюється за 4,1 секунди та розвиває 250 км/год.

Читайте також:
Прототип нового флагманського кросовера Audi Q9 виїхав на тести (фото)

Коробка у всіх випадках — гідромеханічна автоматична з вісьма ступенями. Усі «шістки» доповнені 48-вольтовим стартер-генератором, тобто працюють за схемою «м’який гібрид». Повноцінних гібридних версій у оновленого Audi Q7 немає.

У продажу посвіжілий флагман з’явиться у березні. У Великобританії цінник оновленого Audi Q7 коливається від $84 430 – 141 170 залежно від версії.